Denon DCD-1600NE Magas Minőségű Super Audio CD lejátszó fekete

Márka: Denon

A termék ára: 519.990 Ft /db

Ingyenes kiszállítás!

5% Törzsvásárlói kedvezmény regisztráció és hírlevélre feliratkozás esetén!

dbA Denon az egyike azon kevés audió márka közül, amely továbbra is aktívan fejleszti a HiFi komponenseket és sok fontos, folyamatosan finomított és alkalmazott HiFi audió technológiával rendelkezik. A DCD-1600NE arra fókuszál, hogy elérje lemezjátszók esszenciális feladatát: a rendkívül magas precizitású kiolvasási teljesítményt és az erősítők minél magasabb minőségű jellel való ellátását. Ennek érdekében a jelút a lehető legrövidebb és a teljes áramkör is minimalizált. A mérnökök újratervezték a lemezmeghajtó mechanika rögzítését és a lejátszó vázát is, a lejátszók legnagyobb ellenségei, a vibrációk elkerülése érdekében; így rendkívül rezgésálló működést tudtak elérni. A lemezen lévő információk kifogástalan pontossággal olvashatóak ki és a DCD-1600NE Advanced AL32 Processing Plus áramkörei így tiszta és magas minőségű jellel szolgálhatóak ki. A CD-k és Super Audio CD-k lejátszása mellett a DCD-1600NE képes a DVD R/RW -re rögzített PCM 192/24 vagy DSD 5.6 audiótartalmak lejátszására, ezzel igen nagy rugalmasságot és szélesskörű hozzáférést biztosít a nagyfelbontású audió formátumokhoz is.

Termékleírás

State-of-the-art Denon Solutions

Advanced AL32 Processing és Ultra Precision 192 kHz/32bit D/A konverter
DAC Master órajel áramkör tervezés
Közvetlen Mechanikai Alap konstrukció
Gondosan tervezett konstrukció, minimális jelút és válogatott hifi alkatrészek
Denon eredeti meghajtó mechanizmus S.V.H. beolvasó mechanikával
Lejátsza a CD és Super Audio CD lemezeket; DSD (2,8 MHz/5,6 MHz) fájlokat és PCM fájlokat akár 192 kHz/24 bit felbontásig a DVD-R/RW lemezekről
Elkülönített digitális és analóg tápegység
Pure Direct mód
Kapható fekete és prémium ezüst színekben


Advanced AL32 Processing Plus


A DCD-1600NE-ben megtalálható Advanced AL32 Processing Plus, a legújabb verziója, a Denon analóg hullámformákat reprodukáló technológiájának és egyedülálló interpolációs algoritmusokat használ az adatok feldolgozásához - és a nagyfelbontású forrásokat is kezeli. Ezek az algoritmusok, pontokat interpolálnak az azokat megelőző és követő pontok, nagy mennyiségű adatai alapján, ezáltal az eredeti jelhez jobban közelítő, egyenletes hullámformát érnek el. A digitális rögzítés során elveszett adatok gondos helyreállításának eredményeként a visszajátszott hang rendkívül részletezővé és interferenciáktól mentessé válik. Tere pontosabb, mély tartománya kifejezőbb lesz - és elbűvölően hűséges az eredeti hanghoz.

Advanced S.V.H. Mechanism - a Denon eredeti lemezmeghajtó tervezése


A DCD-1600NE lemezmeghajtója tartalmazza a referencia szintű Advanced S.V.H. (Suppress Vibration Hybrid) mechanizmust. Újonnan fejlesztett áramkör végzi az olvasófej vezérlését és a lemezről kiolvasott adatok dekódolását. A jelutak a lehető legrövidebbek és az áramkörök is miniatürizáltak - annak érdekében, hogy se túláram se zaj ne fordulhasson elő.

A szerkezet különböző elemei különböző anyagokból készültek, ami sokban hozzájárult a magas szintű vibrációmentességhez. Továbbá a konstrukció, alacsony súlypontjából fakadóan, hatékonyan csökkenti a belső, a mechanika forgásából származó rezgéseket, valamint hatékonyan nyomja el a külső vibrációkat is. A nemkívánatos vibrációk elkerülésével, a szervókhoz kapcsolódó műveletek is minimalizálhatóvá váltak, és ezáltal a szükségtelen vezérlések száma és az áramfelvétel is csökkenthető. A digitális jelek, optimális pontossággal, stabil körülmények között váltak kiolvashatóvá a lemezről.


DSD adatlemezek lejátszásának támogatása


Amellett, hogy lejátsza a CD és a Super Audio CD lemezeket, a DCD-1600NE-vel lejátszhat DSD (2,8 MHz / 5,6 MHz) fájlokat és nagy felbontású fájlokat akár 192 kHz / 24 bit-en rögzített DVD-R / RW és DVD R / RW lemezeket is. A zenei fájlok legfeljebb 48 kHz-es mintavételi frekvenciával felvett CD-R / RW lemezekről is lejátszhatók.
 

Közvetlen Mechanikai  Alap Konstrukció


A zenei jel integritása sérül, amikor olyan belső vibrációknak van kitéve, amelyeket a lemez forgása, vagy a hálózati transzformátor generál - vagy olyan, a levegőben terjedő rezgéseknek, amelyeket a hangszórók hangnyomása okoz. Az ilyen hatások kivédésére, a Denon mérnökei terveztek egy vibráció csökkentő struktúrát, amelyet "Direct Mechanical Ground Construction"-nak neveztek. A táp transzformátorokat - melyek maguk a rezgésforrások - közel helyezték a DCD-1600NE lábához, ahol a nem kívánt rezgést levezetik közvetlenül a földre - és ezzel megakadályozzák, hogy azok elérjék az érintett közeli áramköröket. Továbbá azáltal, hogy a meghajtó mechanizmust - a legnagyobb tömeget - alacsonyan, az alváz központjában helyezték el, az alacsony súlypont miatt hatékonyan elnyeli a belső rezgéseket, amiket a lemez forgása okoz és védi a szerkezetet a külső rezgésektől is.


DAC Master Clock Design


Az áramkörök pontos szinkronizálása miatt, a DCD-1600NE-ben a DAC Master Clock vezérli a DAC-ot, mikor a master órajelek biztosítottak. A master óra közvetlenül a D/A konverter (DAC) mellé lett elhelyezve, a jitter elkerülése és a precíz D/A konverzió biztosítása érdekében. Továbbá, az órajel minősége, amely a referencia a félvezető működtetésében, kiemelkedően fontos ahhoz, hogy a digitális audió áramkör elérje maximális potenciálját. A DCD-1600NE így óra oszcillátort alkalmaz, hogy drámaian csökkentse a fázis zajt - a frekvencia elmozdulást. Az óra áramköre is jelentősen tovább lett fejlesztve, hogy kihozható legyen a magas minőségű órajelben lévő potenciál. A Denon híres hangminőségéért, az óra áramellátását egy konduktív polimer kondenzátorra alapozták, a magas frekvenciáknál különösen kiemelkedő impedancia jellemzőkkel, valamint szorosan az órához, egy ultrakompakt film kondenzátor is beépítésre került, amely különbözik a rétegzett kerámia kondenzátoroktól, így elérhetővé vált egy jobb jel/zaj viszony és a hangzás transzparenciája és térleképzése is kiváló lett. A DCD-1600NE két óra oszcillátorral lett felszerelve, külön-külön mindkét mintavételezési frekvenciára (44.1 kHz és 48 kHz), amelyek át tudnak váltani a frekvenciák között, a jitter még alaposabb csökkentéséért.


Áramkörök - minimális jelutakkal


A "simple & straight" tervezési filozófia, a DCD-1600NE minden áramkörében, messzemenően foganatosítva lett. Az áramköri mintákat az alapoktól tervezték újra, hogy a jelutakat a lehető legrövidebbre tudják szabni és biztosítani lehessen az eredeti hangzás hűséges reprodukálást a teljes hangspektrumon. Ennek eredményeként az interferenciák, az áramkörök és a jobb és a bal csatorna között, valamint az audió jeleket érő egyéb káros hatások minimalizálhatóvá váltak, és létrehozható lett egy rendkívül tiszta és transzparens hangzás. Ezen kívül, mivel a digitális és analóg jelek különböző karakterisztikával rendelkeznek, ezért áramköreik különálló tápellátást kaptak, elszeparált transzformátorokkal, a kölcsönös interferenciák és zajok elkerülésének érdekében. Az erősebb merevítésért, a transzformátor acél alapjához egy alumínium lemez is rögzítésre került.
 


Ajánlott termékek

Raktáron!
Rotel CD11 Tribute CD lejátszó ezüst199.000 Ft / db

Rotel CD11 Tribute CD lejátszó ezüst

Raktáron!
Denon DCD-900NE CD lejátszó premium silver199.990 Ft / db

Denon DCD-900NE CD lejátszó premium silver

Raktáron!
Rotel CD11 Tribute CD lejátszó fekete199.000 Ft / db

Rotel CD11 Tribute CD lejátszó fekete

Raktáron!
Rotel CD14 MKII CD lejátszó ezüst319.000 Ft / db

Rotel CD14 MKII CD lejátszó ezüst