Raktáron!

Bowers & Wilkins 802 D4 álló hangsugárzó gloss black

Márka: Bowers & Wilkins

A termék ára: 5.599.995 Ft /db

Ingyenes kiszállítás!

5% Törzsvásárlói kedvezmény regisztráció és hírlevélre feliratkozás esetén!

db
A legkisebb rendelhető mennyiség: 2A világ legjobb hangsugárzó családja teljesen új ipari formatervezéssel és egy sor áttörést jelentő technológiával jelentkezik, hogy még magasabb mércét állítson fel a hangminőség terén.
Hogyan lehet továbbfejleszteni a világ legsikeresebb és legikonikusabb high-end hangsugárzó termékcsaládját? Ez a kihívás az elmúlt hat évben a világhírű Bowers & Wilkins mérnöki
csapatának otthonában, az SRE legjobb elméi számára jelentett kihívást. Megoldásuk az, hogy minden egyes tervezés minden egyes komponensének folyamatos fejlesztését olyan innovatív és szabadalmaztatott technológiával kombinálják, amely újraértelmezi a hagyományos hangszóró meghajtóegység alapvető alapjait: ez az új, egyedülálló és forradalmi Biomimetic Felfüggesztés.
Az új 800-as Diamond széria továbbra is hét modellt tartalmaz, kezdve a kétutas állványra szerelhető 805 D4 hangsugárzóval. Ehhez csatlakozik egy sor háromutas álló modell, köztük a 804 D4, 803 D4 és 802 D4. A termékcsalád zászlóshajó modelljeként a Bowers & Wilkins örömmel mutat be újra egy ikonikus nevet a portfóliójába a 801 D4 bevezetésével, amely a meglévő 800 D3 helyébe lép. A házimozi használatra a HTM81 D4 és a HTM82 D4 magas minőségű center hangsugárzókkal egészíti ki a választékot. A termékcsalád minden új modellje több száz részletjavítást és számos teljesen új technológiát ötvöz, hogy a Bowers & Wilkins eddigi legrészletesebb és legtermészetesebb hangzású hangfal szériáját hozza létre. A 802 D4 csaknem olyan teljesítményre képes, mint a 801 D4, ugyanazt a Turbine fejet és a középsugárzó meghajtó egységet használja, mégis összességében kedvezőbb árfekvésű konstrukció. Tökéletes referencia minőségű sztereó zenehallgatáshoz és kiváló választás házimozi alkalmazásokhoz is.

Garancia: 60 hónap

Termékleírás

 

Technical features

Diamond tweeter
Solid body Tweeter-on-Top
Continuum cone FST™
Anti-Resonance plug
Biomimetic Suspension
Turbine Head
Matrix™
Aerofoil cone bass units
Flowport™

Description

3-way vented-box system

Drive units

1x ø25mm (1in) diamond dome high-frequency
1x ø150mm (6in) Continuum cone FST™ midrange
2x ø200mm (8in) Aerofoil cone bass units

Frequency range

14Hz to 35kHz

Frequency response

(+/-3dB from reference axis)

17Hz to 28kHz

Sensitivity

(on axis at 2.83Vrms at 1m)

90dB

Harmonic distortion

2nd and 3rd harmonics (90dB, 1m on axis)
<1 70hz="" 20khz="" li="">
<0.3% 100Hz – 20kHz

Nominal impedance

8Ω (minimum 3.0Ω)

Recommended amplifier power

50W – 500W into 8Ω on unclipped programme

Max. recommended cable impedance

0.1Ω

Dimensions

Height: 1218mm
Width: 413mm
Depth: 602mm

Net weight

88.10kg

Finishes

Cabinet:

Gloss Black
Satin Rosenut
Satin Walnut
White

Grille:

Black
Black
Grey
Grey

 

Hogyan lehet továbbfejleszteni a világ legsikeresebb és legikonikusabb high-end hangsugárzó termékcsaládját? Ez a kihívás az elmúlt hat évben a világhírű Bowers & Wilkins mérnöki csapatának otthonában, az SRE legjobb elméi számára jelentett kihívást. Megoldásuk az, hogy minden egyes tervezés minden egyes komponensének folyamatos fejlesztését olyan innovatív és szabadalmaztatott technológiával kombinálják, amely újraértelmezi a hagyományos hangszóró meghajtóegység alapvető alapjait: ez az új, egyedülálló és forradalmi Biomimetic Felfüggesztés.

Az új 800-as Diamond széria továbbra is hét modellt tartalmaz, kezdve a kétutas állványra szerelhető 805 D4 hangsugárzóval. Ehhez csatlakozik egy sor háromutas álló modell, köztük a 804 D4, 803 D4 és 802 D4. A termékcsalád zászlóshajó modelljeként a Bowers & Wilkins örömmel mutat be újra egy ikonikus nevet a portfóliójába a 801 D4 bevezetésével, amely a meglévő 800 D3 helyébe lép. A házimozi használatra a HTM81 D4 és a HTM82 D4 magas minőségű center hangsugárzókkal egészíti ki a választékot.

A termékcsalád minden új modellje több száz részletjavítást és számos teljesen új technológiát ötvöz, hogy a Bowers & Wilkins eddigi legrészletesebb és legtermészetesebb hangzású hangfal szériáját hozza létre.

A termékcsalád minden új modellje több száz részletjavítást és számos teljesen új technológiát ötvöz, hogy a Bowers & Wilkins eddigi legrészletesebb és legtermészetesebb hangzású hangfal szériáját hozza létre.Kifinomult tervezés

A kifinomult, elegáns hangfaldoboz arányok és a fényűző, prémium részletek együttesen teszik ezt a 800- as Diamond szériát a márka eddigi legprémiumabb termékcsaládjává.

Az első és legnyilvánvalóbb változás, hogy a színskála kiegészül egy negyedik színnel. Az új termékcsaládban mostantól egy szatén diófa kivitel is szerepel, amely a már bevált magasfényű fekete, fehér és szatén rózsafa választék kiegészítéseként lesz elérhető. A termékcsalád minden sztereó modellje jelentősen továbbfejlesztett doboz kialakítást is élvez, amely a korábbi fából készült változatot felváltva egy teljesen új, merev, öntött alumíniumból készült felső résszel rendelkezik, amely még nagyobb merevséget biztosít, és ezáltal tovább javítja a hangfaldoboz csendességét. Az új alumínium felső rész profilja luxus "Leather by Connolly" kivitelben készül - sötét dobozok esetében fekete színben (Black, Satin Rosenut), világosabb kivitelek esetében pedig világosszürke színben (White, Satin Walnut).

A termékcsalád minden modellje az ikonikus Solid Body felső magassugárzó ház átdolgozott változatát alkalmazza, új, hosszúkás csőrendszerrel, amely még nyíltabb hangzást eredményez a magas frekvenciák esetében. Ez a rendkívül merev ház ügyesen ellenáll a nemkívánt rezonanciának, és kivételes akusztikai formát alkot - különösen akkor, ha egy új, kétpontos tehermentesítési rendszerrel kombinálják, amely elszigeteli a hangszóró többi részétől, hatékonyabban, mint valaha.

Mint korábban is, a Solid Body Tweeter egyetlen tömör alumínium tömbből van kimarva, és most eloxált felületet kapott, amely a ház színétől függően sötét vagy világos, hogy ezt a tényt megfelelően kiemelje.

 

Végül a termékcsalád három teljesen új doboz formát mutat be. A 805 D4 és a 804 D4 sztereó modelleknél is a széria nagyobb hangfalainál először 2015-ben bevezetett, fordított borítású házkialakítást alkalmazzák. Ez az új forma csökkenti az egyes dobozok elülső hangfal profilját, miközben drámaian növeli a teljes rendszer általános merevségét. Ez azt is lehetővé teszi, hogy a keresztváltókat mostantól minden egyes hangfal hátulján külön erre a célra kialakított helyekre szereljék fel, a merev alumínium gerincek mögött elhelyezve.

A 804 D4 az új konfigurációban rejlő lehetőségeket egy lefelé nyíló, integrált alumínium talapzattal ellátott nyílással egészíti ki - a sorozat nagyobb álló hangszóróinak formájához hasonlóan. A 805 D4 és a 804 D4 mellett a teljesen új HTM82 D4 centersugárzó is a testvéreinek fordított borítású házformáját alkalmazza a kiváló akusztikai és mechanikai teljesítmény érdekében.

Új technológiák

Continuum Cone™, FST™ & Biomimetikus Felfüggesztés

A nyolcéves kutatási program eredménye, a kompozit Continuum Cone - amelyet közép- és mélyközépalkalmazásokhoz egyaránt használnak - máris híres nyílt, transzparens és semleges előadásmódjáról. Amikor a Bowers & Wilkins állványos hangsugárzókban középsugárzó meghajtóegységként használják, mindig a Fixed Suspension Transducer (FSTTM) középsugárzó technológiával kombinálják, amely gondosan elkerüli a hagyományos hangszóróperemek által előidézett színeződést.

Most a Bowers & Wilkins a Continuum és az FST kettős előnyeit egy teljesen új fejlesztéssel kombinálta, amely átalakítja a meghajtóegység normál működésének másik kulcsfontosságú elemét: a szövetpókot. A hangsugárzók tervezésének szinte minden területét érintő évtizedes folyamatos fejlesztések során a szövetpók, amely minden hagyományos hangsugárzó meghajtóegység felfüggesztésének kulcsfontosságú eleme, nagyrészt változatlan maradt - egészen mostanáig.

A teljesen új kompozit Biomimetikus Felfüggesztés a hagyományos szövetpókot egy minimalista kompozit felfüggesztési rendszerrel helyettesíti, amely forradalmasítja a közép kónusz teljesítményét azáltal, hogy jelentősen csökkenti a nem kívánt légnyomást - azaz a hangot -, amelyet a hagyományos szövetpók generálhat, és megszünteti annak kiszámíthatatlan, nem lineáris hatásait. Az eredmény egy példátlan középtartománybeli transzparencia és realizmus.

 

Elcsatolt középtartomány & Turbine Head

A Bowers & Wilkins a Continuum kónuszú, az FST középtartomány technológia és a Biomimetic Felfüggesztés összes teljesítménynövelő előnyét egyesíti a teljes középtartomány egységnek a környező hangfaldoboz többi részétől való gondos elszigetelésével. Minden háromutas modellben a középsugárzó meghajtóegységek egy rendkívül merev alumínium váz, amely a rezonanciák csillapítása érdekében hangolt tömeg-csillapítókkal (TMD) van ellátva. Ezek a teljes meghajtóegységek és motorrendszerek ezután rugós teherelosztó tartókon vannak elszigetelve, amelyek tovább korlátozzák a rezgések áramlását a szerelvénybe.
Végül a 803 D4, 802 D4 és 801 D4 középsugárzók a masszívan merev, teljesen alumíniumból készült Turbine Head házzal rendelkeznek, amely nemcsak kiváló akusztikai formát, hanem még jobb szigetelést is biztosít - mivel a fejegység maga még jobban el van választva az alatta lévő mélysugárzótól.

A HTM81 D4 és a HTM82 D4 egy új és hasonló koncepciót vezet be, de a házuk belsejében minden centersugárzó modell belső alumíniumházzal rendelkezik, amely merev, jól szigetelt burkolatot biztosít a középsugárzó meghajtóegységnek és az ahhoz tartozó tehermentesítő mechanizmusának.

 

Tömör-házú magassugárzó

A rezonancia nem kívánt átvitelének minimalizálása érdekében az egyes modellek Diamond Dome magassugárzóinál rendkívül merev házra van szükség. Az új 800-as sorozatú Diamond az ikonikus Solid Body Tweeter házának átdolgozott változatát mutatja be; ez továbbra is tömör alumíniumból van megmunkálva, de most már hosszúkásabb formájú (majdnem 30 cm/12 hüvelyk hosszú), hosszabb belső cső rendszerrel.
Az új Solid Body Tweeter egység mostantól nem egy, hanem két helyen van leválasztva a hangszórótestről vagy a Turbine Head-ről (modelltől függően): ez jelentősen javítja a tágasságot és a nyitottságot. Ugyanakkor a magassugárzó motoregységét úgy alakították át, hogy a meghajtóegység hatékonyabban "lélegezzen", teljesítménycsökkenés nélkül. Az eredmény a magassugárzó dóm mögötti rezonanciafrekvencia jelentős csökkenése.

Fordított borítású ház kialakítás & Matrix™

A Matrix már több mint 30 éve a Bowers & Wilkins alapvető technológiája, és ez idő alatt folyamatosan fejlesztették is. Az egymásba illeszkedő panelekből álló belső szerkezet, amely a hangszórót minden irányban belsőleg merevíti, a Matrix segít abban, hogy a hangszóróházak merevek, inertek és csendesek legyenek.
A 805 D4 és a 804 D4 mostantól a fordított borítású hangsugárzó házzal rendelkezik, amelyet korábban a nagyobb, álló 800-as Diamond sorozatú Diamond modelleknek tartottak fenn. Mindegyik modell belső felületén egy merev alumíniumlemez található, amely a hangfal rezonancia ellen merevíti a hangfalat. Belül mindkét modell a friss Matrix merevítésekkel is rendelkezik, a korábbi MDF helyett tömör rétegelt lemezből készült vastagabb panelekkel, amelyeket alumínium merevítő szelvények erősítenek meg.

A termékcsalád minden sztereó modellje rendelkezik a korábbi fa kialakítás helyett új az öntött alumínium tetővel, amely jelentősen megnöveli a hangsugárzó ház merevségét. A meghajtóegységek a korábbiakhoz hasonlóan a hangszóró terelőlemezére szerelt merev alumínium tokokban kaptak helyet, míg a keresztváltóegységek a ház hátulján végigfutó, ugyancsak merev alumínium gerincekre vannak szerelve. Végül a 801D4 egy acéllemezt vezet be az alaprészben a reflex-nyílás körül - ismét mindez a ház merevségének növelése és a működés további csendesítése érdekében.

 

Alumínium Talapzat

A 804 D4 most csatlakozik a 800-as Diamond széria többi álló modelljéhez, és egy lefelé irányuló FlowportTM basszus-nyílással rendelkezik, amely egy új, merevebb, tömör alumínium talapzatra jut ki, kiegészítve egy olyan acél csillapítólemezzel, amelyet úgy terveztek, hogy sziklaszilárd alapot biztosítson és kontrollálja a nemkívánatos rezonanciát. A 804 D4 nagymértékben továbbfejlesztett tüskékkel és lábakkal is rendelkezik, hatalmas M12-es tüskékkel, amelyek stabilabbak és merevebbek, mint a korábbi M6-os konstrukciók.
A 803 D4, 802 D4 és 801 D4 ugyanazzal a lefelé irányuló Flowport elrendezéssel, tömör alumínium talapzattal és többrétegű acél csillapítással rendelkezik, de megtartja a 2015-ben bevezetett kerék plusz tüske konfigurációt, így mindegyik modell sokkal könnyebben manőverezhető a tökéletes hallgatási pozícióba, mint bármely rivális konstrukció.

Aerofoil Cone™

A fejlett számítógépes modellezés eredménye, az Aerofoil ConeTM egy változó vastagságú kompozit basszus kónusz, amelyet úgy terveztek, hogy maximális merevséget nyújtson ott, ahol arra a legnagyobb szükség van, miközben megőrizze alacsony tömegét - a szénszálas héjnak és a könnyű szintetikus habmagnak köszönhetően.

Az átdolgozott és optimalizált motorrendszerek mellett a 800-as Diamond széria minden egyes álló hangsugárzója mostantól az Aerofoil kónuszt egy új, habszivacs Anti-Resonance PlugTM-el kombinálja, amely finoman merevíti a hangtekercset és csökkenti a torzítást, ahogy a kónusz áthalad a működési tartományon, még tisztább basszust biztosítva.

Mindezek a fejlesztések együttesen példátlan teljesítményt nyújtanak. A szeptember 1-jétől világszerte elérhető új 800-as Diamond sorozat a Bowers & Wilkins eddigi legkiválóbb hangsugárzó szériája.


Ajánlott termékek

-14%
Raktáron!
Dali Opticon 8 mk2 álló hangsugárzó tobacco oak719.995 Ft 619.995 Ft / db

Dali Opticon 8 mk2 álló hangsugárzó tobacco oak

Polk Audio Legend 800 álló hangsugárzó fekete1.399.995 Ft / db

Polk Audio Legend 800 álló hangsugárzó fekete

Canton Townus 90 álló hangsugárzó selyemfényű fehér479.995 Ft / db

Canton Townus 90 álló hangsugárzó selyemfényű fehér

Canton Townus 90 álló hangsugárzó magasfényű fekete479.995 Ft / db

Canton Townus 90 álló hangsugárzó magasfényű fekete