A Marantz, Ken Ishiwata - a márka nagykövetének - negyvenedik évfordulóját ünnepli a korlátozott kiadású KI-Ruby SACD/CD lejátszóval és erősítővel

A Marantz, mint a fejlett audio technológiák vezető cége, Ken Ishiwata - a márka nagykövetének - 40. évfordulóját ünnepli két különleges, limitált kiadású KI-Ruby komponensével: az SA-KI Ruby SACD/CD lejátszóval és a PM-KI Ruby erősítővel, melyekből egyenként, 1000 darabos korlátozott darabszámot készítenek el. Egy Ishiwata lézernyomtatott aláírás és egy "Rubin" motívum található a frontlemez tetején. Az új komponenseket az Ishiwata által vezetett csapat tervezte és
hangolta, hogy valóban kiemelkedő hangzást biztosítson - valószínűleg a gyűjtők egyik kedvence lesz.

 

 

A céghez 1978-ban csatlakozott Ken Ishiwata mindíg is a Marantz hangzás fejlődésének a középpontjában állt, és a vállalat leghíresebb termékeiért felelős a csapatot vezette. Bevezette a "Special Edition" tuning ötletét, ahol vett egy már létező modellt és még magasabb minőségű alkatrészeket alkalmazva tovább növelte a hangminőségét. Természetesen ő fejlesztette ki a CD-lejátszók és erősítők "KI-Signature" sorozatát, is, amely az évek folyamás több ezer rajongó elismerését is elnyerte.

A világ számos országba is eljutott, ahol népszerűsítette a Marantz márkát, és ő lett a csúcsminőségű hifi világának az egyik legismertebb alakja, mind a zene iránti szeretete, mind pedig a nemzetközi audio kiállítások látogatói számára történt Marantz bemutatói miatt. Nemrégiben a zászlóshajó SA-10 SACD/CD lejátszó és a PM-10 erősítő pároson dolgozott, melyet a Marantz "New Reference" rendszerének tervezett.

Most a KI-Ruby széria érkezett, melynek mindkét modellje a legújabb tervezési eredményeket tartalmazza, nemcsak a Marantz több évtizedes lemez lejátszó, DAC és erősítő tervezési tapasztalatát, hanem az SA-10 és a PM-10 fejlesztési eredményeit is. Az SACD-k és a CD-k kivételesen magas színvonalon történő lejátszása mellett az SA-KI Ruby több digitális bemenettel rendelkezik, beleértve az USB-t a számítógéphez való csatlakozáshoz, és a digitális audio feldolgozást, a cég egy bites Marantz Musical Mastering MMM-Stream átalakításával és az MMM konverziót az analóg kimenet létrehozásához.

A PM-KI Ruby erősítő egy teljesen analóg tervezésű, nagyfelbontású előerősítő fokozattal rendelkezik, saját fejlesztésű HDAM technológiával, valamint csatornánként 100W teljesítményt nyújtó kapcsolóerősítő tervezéssel, amely a PM-10 erősítőből származik. A vonalbemeneteken túl az újonnan kifejlesztett, alacsony zajszintű Marantz Musical Premium Phono EQ áramkörrel rendelkezik, mind a mozgó tekercses, mind a mozgó mágneses hangszedők fogadásának a képességével, a mai lemezjátszókhoz.

 

SA-KI Ruby: Super Audio CD lejátszó Marantz Musical Mastering USB DAC-kal és digitális bemenetekkel

A saját fejlesztésű SACDM-3 lemez-transzportot kizárólag a tiszta audio jel érdekében tervezték, az SA-KI Ruby ötvözi a több mint 35 éves Marantz-szaktudást a legújabb digitális audio innovációval. Az új mechanika lejátsza az SACD-ket, CD-ket, a gyüjteményeit CD-ROM-ról, vagy DVD-ROM-ról és az SA-KI Ruby szintén rendelkezik aszinkron USB bemenettel, képes kezelni akár a PCM/DXD 384kHz/32bit és a DSD11.2MHz formátumokat is. A Marantz Musical Mastering az összes bejövő digitális jelet felskálázza egybites DSD11.2MHz-re a pontosság és a tisztaság érdekében, lehetővé téve az analóg kimenet egyszerű aluláteresztő szűrőfokozat általi kiszolgálását.

A digitális bemenetek el vannak különítve a csatlakoztatott forrásokból származó zajok blokkolására, és a lejátszó egy új analóg kimeneti fokozatot tartalmaz a Marantz HDAM-SA2 technológiával és alacsony impedanciájú kimenettel. Az eredmény egy élénk részletességgel, könnyed dinamikával és figyelemreméltó jelenléttel jellemezhető hang, amely a Marantz CD-lejátszóinak központi eleme számos generáció óta.

Az SA-KI Ruby jellemzői
• Új "tiszta audio" SACDM-3 transzport SACD-k, CD-k és CD- / DVD-ROM-ok számára
• Marantz Musical Mastering felskálázás és konverzió a végső jel tisztasághoz
• Elszigetelt digitális bemenetek a csatlakoztatott komponensekről érkező zaj blokkolására
• Új analóg kimeneti fokozat a HDAM-SA2-vel az élénk részletesség és dinamika érdekében

 

PM-KI Ruby: tiszta analóg erősítő Marantz Musical Premium Phono EQ-val

A Marantz már majdnem hét évtizede tökéletes erősítőket épít, és az összes eddigi tudásuk az új PM-KI Ruby-ban is megtalálható. Az SA-KI Ruby-hoz hasonlóan a Ken Ishiwata által vezetett csapat által lett hangolva, és egy teljesen diszkrét, kétfokozatú kialakítással rendelkezik, amely egy nagy felbontású előerősítő fokozatot kombinál a Marantz HDAM technológiával és saját dedikált toroid transzformátorral, és egy kapcsoló üzemmódú végerősítő szekcióval, amely csatornánként 100W-ot tud 8ohm-ra, vagy 200W-ot 4ohm-ra leadni.

A vonalbemenetek mellett az erősítő az innovatív Marantz Musical Premium Phono EQ áramkörrel is rendelkezik, amely a PM-10 zászlóshajóból származik, és ami kihozza a legtöbbet a modern mozgó tekercses és a mozgómágneses hangszedőkből. Az áram visszacsatolásos tervezés és az újonnan kifejlesztett szélessávú áramkörök, a HDAM-SA3 áramkörök használata, valamint egy új lineáris hangerőszabályzó és elektromos hangerő rendszer biztosítja a teljesítményt, a hangtisztaságot és az optimális dinamikát.

A PM-KI Ruby jellemzői
• 100W csatornánként 8ohm-ra, 200W csatornánként 4ohm-ra
• Teljes analóg kialakítás Marantz Musical Premium Phono EQ-val a bakelit lemezek lejátszásához
• Teljesen diszkrét kétfokozatú kialakítás nagy felbontású előerősítővel és kapcsoló üzemmódú végerősítővel
• Különálló tápegységek az elő- és a végerősítő fokozatok számára a jel tisztaságáhozA Marantz SA-KI Ruby és a PM-KI Ruby 2018 októberében lesz elérhető, 1000 darabban korlátozott számban, (500 fekete és 500 arany), hitelességi tanúsítvánnyal. Külön megvásárolhatóak, darabonként 1.249.990 Ft-os áron, és öt év garanciával érkeznek, amennyiben regisztrálják a www.marantz.eu/ki-ruby címen.

 


 

2018. 09. 11.

Hír archívum

2019. 06. 04. Az új Marantz Melody M-CR412 Klasszikus hi-fi teljesítmény modern dizájnban
2019. 06. 02. Kiterjesztett valóság fejhallgató. Most valósággá vált.
2019. 05. 24. A Marantz bemutatja két új Slim Design AV receiverét ikonikus zenei és dinamikus teljesítménnyel
2019. 05. 22. A Denon három új AV receiverrel bővíti az X-szériát
2019. 04. 30. A Denon bemutatja erőteljes, hang-vezérlésű S-szériás AV-receivereit
2019. 04. 12. Melody X - Az igazi HiFi minőség találkozása az elegáns kialakítással, és a zenei források korlátlan kiszolgálásával
2019. 04. 05. NAIM Uniti - a legjobb rendszerek még jobbak lettek
2019. 03. 07. Az új Denon GC fejhallgató-család ötvözi a fejlett audio tervezést, az aptX HD Bluetooth-ot és a három szintű aktív zajszűrő technológiát
2019. 02. 05. Új JVC natív 4k D-ILA projektorok, akár 8k megjelenítéssel!
2019. 01. 22. Max 4K - Új Dune HD lejátszók 2019-ben!
2018. 10. 01. Bose Smart Speakers intelligens hangsugárzók
2018. 09. 16. Az új erőgép, a 11.2 csatornás AV-receiver: kettős hangvezérléssel a Siri által az Apple AirPlay 2-n és az Amazon Alexa-val
2018. 09. 11. A Marantz, Ken Ishiwata - a márka nagykövetének - negyvenedik évfordulóját ünnepli a korlátozott kiadású KI-Ruby SACD/CD lejátszóval és erősítővel
2018. 09. 09. Az új Denon 800NE széria kiváló minőségű audio teljesítményt kínál megfizethető áron
2018. 09. 06. A Denon új lemezjátszója kiváló minőségű bakelit lemez lejátszást tesz lehetővé, és még a felvétel is egyszerű
2018. 09. 03. DALI OBERON – FEDEZZE FEL ÚJRA A ZENE VARÁZSÁT
2018. 08. 31. A Marantz bővíti díjnyertes 6000-es sorozatát a hi-res NA6006 streamer-rel
2018. 08. 20. Bowers & Wilkins, a legendás brit audiomárka bemutatja 600-as sorozatú hangszóróinak hatodik kiadását, amely élvonalbeli hangteljesítményt nyújt elérhető áron.
2018. 08. 06. A Marantz SR6013 és SR5013 készülékeivel erősíti az új AV Receiver szériáját: új funkciókat, kényelmet és fokozott hangzást biztosítanak
2018. 08. 02. A Denon bejelentette az új CEOL N10-et - a következő generációs hálózati zene rendszert
2018. 06. 22. A Marantz újradefiniálja slimline hálózati receivereit Alexa hangvezérléssel
2018. 06. 16. A legújabb Denon AV Receiverek Amazon Alexa hangvezérléssel
2018. 06. 09. Az új Denon fejhallgatók csodálatos hangzása segít a zenerajongóknak abban, hogy kellemesebbé tegyék az utazást, vagy az otthoni kikapcsolódást.
2018. 05. 23. A vezető AVR gyártó bemutatja az erőteljes hangú, sok funkcióval ellátott, belépő kategóriás AVR-X550BT / AVR-X250BT AV receiver modelleket.
2018. 05. 02. Az új Android alapú Dune HD Pro 4K lejátszó megérkezett!
2018. 04. 15. Viselje. Hallgassa. Élvezze. ÚJ BOSE SOUNDWEAR COMPANION HANGSUGÁRZÓ