A Marantz bemutatja új 8K-Ready AV-receiverét és AV-erősítőit

A 2020-as SR széria korszerű házimozi-specifikációi találkoznak a Marantz mesteri zeneiségével

Eindhoven (2020. július 7.) - A Marantz bejelentette SR-szériájának legújabb kiadását, amely az SR5015 (DAB) AV-receivert és az SR6015, SR7015 és SR8015 AV-erősítőket tartalmazza. A hatásos és árnyalt házimozi és zenehallgatási élményekhez tervezett 8K-Ready AV-Receiver széria a legzeneibb hangot biztosítja bármely forrásból, ideértve a házimozi, a bakelit és a streaming médiát is. Mint minden Marantz termék, a 2020-as SR-szériás AVR-eket a világhírű hang akusztikusok hangolták a legkorszerűbb létesítményekben, így hozva létre a Marantz egyedi audiofil minőségű hangját. Ez az AV-ipar legújabb technológiáival párosítva jobb térleképzést, vizuális szépséget és részletesebb teljesítményt tesz lehetővé, mint valaha. A széria tartalmazza a 7 csatornás SR5015-öt, minden csatornán 180 W teljesítménnyel, Dolby Atmos és DTS:X támogatással, majd a 9 csatornás SR6015-öt csatornánként 185W-os teljesítménnyel és IMAX Enhanced tanúsítvánnyal. A nagyobb modell már rendelkezik a 11.2 csatornás jelfeldolgozással, és lehetõvé teszi annak kibõvítését egy külsõ sztereo erõsítõvel. Ugyanez vonatkozik a 9 csatornás, csatornánkénti 200W-os SR7015-re, amelynek második kijelzője a lehajtható előlapi alumínium ajtó mögött van, és itt a jól ismert AURO 3D-s formátum is hozzáadódik a listához. Az SR8015 zászlóshajó beépített 11 csatornás 205W-os erősítővel, 13.2 feldolgozási képességekkel, DTS:X Pro támogatással és számos audiofil technikával rendelkezik, mint például az egypaneles erősítő kialakítás, toroid transzformátor, vagy a rézbevonatos alváz, a zászlóshajó teljesítmény érdekében.

 

Nagy teljesítményű erősítés és többcsatornás házimozi
A gazdag, nagyteljesítményű audióra hangolva, a 2020-as SR-széria készülékei minden csatornára magas áramú diszkrét teljesítmény-erősítővel biztosítják a Marantz kimagasló
kimeneti teljesítményét. A vállalat saját Hyper Dynamic Amplification Module (HDAM) áramkörének kihasználásával az AVR-ek optimális hangzáshűséget és maximális dinamikus tartományt biztosítanak a nagy felbontású fájlok számára a kimagasló hangminőségéhez. Az alacsony impedancia-meghajtó képességgel az SR-széria működési stabilitást kínál a hangszórók széles választékával, biztosítva a tisztaságot és a kiegyensúlyozott működést, amit a felhasználók elvárhatnak a Marantz-tól.

A fejlett többcsatornás házimozi alkalmazásokhoz az SR8015 zászlóshajó támogatja a DTS:X Pro-t, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár 13 csatornát is élvezhessenek a
DTS:X dekódolással olyan hangszóró konfigurációkkal, mint a 7.2.6 vagy a 9.2.4. A hallgatók a legfrissebb IMAX Enhanced filmekben is élvezhetik a 7.2.6 vagy 9.2.4 hangsugárzó
konfigurációkat, az újonnan elfogadott 13.2 csatornás feldolgozási képességnek köszönhetően, külső erősítéssel. A DTS:X Pro funkciót firmware frissítéssel, az év későbbi szakaszában fogjuk szállítani.

A DTS:X Pro mellett a 2020 SR-széria számos más 3D audio formátumot is tartalmaz, köztük a Dolby Atmos, a Dolby Atmos magasság-virtualizációs technológiát, a DTS:X, a DTS Virtual:X, az IMAX Enhanced és az Auro-3D szabványokat. A legújabb magasság-virtualizációs technológiák magával ragadó hangot nyújtanak magassági csatornák nélkül, és virtuális magassági
effektusokat hoznak létre a 7.1, 5.1 vagy 2.1 hangsugárzó elrendezésben.

 

 

Ha a hallgatók külön teljesítmény forrásokat szeretnének használni, akkor a legújabb Marantz SR sorozat támogatja az „Előerősítő” módot az SR6015, SR7015 és SR8015 modellekben. Az előerősítő mód tiszta jelutat és nagyobb toleranciát biztosít a vágási szinteknél azáltal, hogy lekapcsolja a belső erősítőket, ha a receivert AV-processzorként használják, és ilyenkor az összes hangsugárzót külső erősítők táplálják.

Következő generációs HDMI technológiák
Az új Marantz SR széria AV-Receiverei kihasználják a legújabb HDMI technológiákat. Élvezze a filmeket és show-kat lenyűgöző képminőséggel, a dedikált „8K” HDMI bemenetnek köszönhetően, amely lehetővé teszi a 8K / 60Hz és 4K / 120Hz video jeltovábbítást, az új HDR formátum támogatást, beleértve a HDR10 + és a Dynamic HDR, valamint az új HDMI funkciót, a gyors médiaváltást (QMS), amely lehetővé teszi a forrás azonnali kép váltását a képernyő elsötétítésének kiküszöbölése érdekében. A kivételes szín, a tisztaság és a kontraszt érdekében a legújabb SR szériás modellek továbbra is támogatják a HDR10, a HLG (Hybrid Log Gamma) és a Dolby Vision, valamint a 4:4:4 Pure Color almintavételezést és a BT.2020 jeltovábbítást.

Számos új funkció ad előnyt a játék rajongóknak, beleértve a borotvaéles, tiszta mozgásokat, a 4K / 120Hz jeltovábbítást és a változtatható frissítési frekvenciát (VRR), hogy csökkentsék a képkiesést és javítsák az általános pontosságot. Ugorjon be a versenyre az automatikus alacsony késleltetésű üzemmód (ALLM) és a Quick Frame Transport (QFT) segítségével, amelyek mindegyikének célja a késés csökkentése és az általános élmény javítása. Lássa meg az ellenséget, elképesztő 8K képminőségben, mielőtt ő látná meg Önt.

A Marantz SR széria is felskálázza a meglévő HD és 4K tartalmat 8K-ra, így több ember élvezheti a 8K-s felbontás erejét. Továbbra is támogatják az eARC-t (Enhanced Audio Return Channel), amely veszteségmentes és tárgyalapú hangátvitelt tesz lehetővé, például DTS:X és Dolby Atmos TV-alkalmazásokból vagy csatlakoztatott eszközökről egyetlen HDMI-kábellel.

Beépített HEOS, Roon Tested és Hi-Res támogatás
A beépített HEOS korlátlan zenehallgatást tesz lehetővé bárhol az otthonában. A 2020-as SRszéria akár 24 bites / 192 kHz-es ALAC, FLAC és WAV veszteségmentes fájlokat, valamint DSD 2,8MHz és 5,6MHz sávokat dekódolhat, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy magas színvonalú tartalmat élvezzenek a szolgáltatások által, mint például a Spotify, az Amazon Music HD, TIDAL, TuneIn Internet Radio, és így tovább. A felhasználók az intelligens eszközökön vagy a személyes médiaszerveren tárolt dalokat is lejátszhatják. Párosítsa a HEOS-os AVR-eket, beleértve a Marantz SR-szériát, más HEOS-os termékekkel, vagy hangszórókkal a zökkenőmentes zenehallgatási élmény érdekében.

A Marantz SR szériás AVR-ek Roon Tested hitelesítéssel rendelkeznek, így a felhasználók a PCken és az intelligens eszközökön a Roon zenei felületén keresztül többet hozhatnak ki zenei könyvtáraikból. A Marantz Roon által tesztelt AVR-ek könnyen megtalálhatók és beállíthatók a Roon által az AirPlay 2-n keresztül, vagy a Roon Core eszközhöz vezetékkel csatlakoztatva. Mindegyik receiver előlapi USB porttal rendelkezik, amely kényelmes MP3 és nagy felbontású audio formátumok (WAV, FLAC, ALAC és DSD 2,8 / 5,6 MHz fájlok) audio lejátszását kínálja.

A bakelit szerelmesei könnyen csatlakoztathatják lemezjátszójukat az SR-széria phono bemenetéhez, és élvezhetik LP lemezek tiszta hangját. Minden modell fejlett phono panellel rendelkezik HDAM-mel, amely felülmúlja az op-amp megoldásokat, tisztaságot és részletességet biztosítva a hallgatók számára, akik elvárják ezt a Marantztól.

Audyssey szoba kalibráció
A hallgatók optimalizálhatják élményeiket az Audyssey MultEQ XT-vel az SR5015-ben és a MultEQ XT32-vel az SR6015, SR7017 és SR8015 modellekben, biztosítva a helyiségek zavartalan beállítását. A mellékelt mérőmikrofonnal az Audyssey minden hangsugárzó kimenetét (beleértve a mélysugárzókat is) elemzi legfeljebb nyolc mérési helyen, és precíziós digitális szűrőket generál az egyes csatornák optimalizálásához a megfelelő frekvencia- és időtartamválaszhoz. Az Audyssey Dynamic Volume kiegyenlíti a zavaró ugrásokat is (például TVreklámok), lehetővé téve a hallgatók számára, hogy alacsonyabb hangerő szint mellett élvezhessék a tiszta párbeszédet és az általános teljesítményt. Az Audyssey Dynamic EQ teljes körű tisztaságot nyújt bármilyen hangerő szinten.

Az Audyssey MultEQ XT32 fejlett pszichoakusztikus algoritmusokkal bővíti az alacsony frekvenciatartományt, hogy több teljes tartományú egyensúlyt biztosítson, beleértve a mély basszust is, anélkül, hogy zavarná a szomszédokat vagy az otthoni más helyiségekben élőket. Az Audyssey Sub EQ HT az egyes mélysugárzók egyedi DSP testreszabását biztosítja a kettős mélysugárzó beállításával a mélyebb basszus definiáltabb hangja mellett. Ezenkívül az opcionális Audyssey MultEQ Editor alkalmazással - amelyet az App Store-ból vásárolhat meg - a felhasználók megtekinthetik és módosíthatják a beállításokat a részletes hangoláshoz.

A Marantz számára új, Dual Speaker Preset Memory lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy válthassanak két olyan kalibrált hangsugárzó konfiguráció között, amelyeket natív módon tárolnak az AVR-ben és melyek a használat közben átkapcsolhatók. Ez biztosítja, hogy a hallgató könnyebben eldönthesse, hogy hol van az ideális hallgatói pozíció a különféle hallgatási helyzetekhez, ezáltal könnyűvé és rugalmasabbá téve az általános hallgatási élményt.

Könnyen beállítható - könnyen használható
A Marantz telepítési asszisztens egyértelmű, lépésről-lépésre történő grafikus utasításokat ad a képernyőn, hogy minden konfigurációhoz optimális beállítást biztosítson, beleértve az automatikus szobakalibrálást az Audyssey által, hogy a lehető legjobb legyen a házimozi beállítása már a kezdetektől. A napi működés is egyszerű az informatív és intuitív módon használható grafikus felhasználói felületnek köszönhetően.

 

 

A 2020 SR-széria továbbra is rendelkezik a HDMI Multiple Input Assign funkcióval, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több audio forrást hallgassanak, miközben megtartják ugyanazt a video tartalmat a képernyőn. All Zone Stereo Mode - Party Mode - tárolható a „Smart Select” funkcióban, tehát mind a Main Zone, mind a Zone 2 elindítja a zenelejátszást szinkronban, egyszerűen a „Smart Select” gomb megnyomásával a távvezérlőn, az alkalmazáson vagy a harmadik fél vezérlőin. Az új széria jellemzője még a HDMI Auto Input Rename funkció, amely automatikusan átnevezi a HDMI bemeneteket a forráseszközökre, ideértve a „PS5” és az „Apple TV” készülékeket is, és ezzel csökkentve a nevek beállításával elpazarolt időt.

Több, mint 65 éves audiophile örökség
Az 1953-ban alapított Marantz hosszú és gazdag történelemmel rendelkezik az audio komponensek tervezésében, melyek nagy népszerűségnek örvenenek a zene szerelmesei és a kritikus zenehallgatók körében szerte a világon. Az AV Receiverek és AV erősítők új szériája a Marantz hosszú hagyományát hordozza magában, amely a legjobb hallgatási élményt nyújtja mind a zene, mind pedig a mozi számára.

A Marantz SR széria modelljei a következő időpontokban lesznek elérhetők:

• SR5015 (szeptember)
• SR5015DAB (október)
• SR6015 (szeptember)
• SR7015 (augusztus)
• SR8015 (szeptember)

2020. 07. 12.

Hír archívum

2022. 09. 22. A Denon új 8K Receiver családja új lehetőségeket kínál a rajongóknak és a telepítőknek a magával ragadó hangzás eléréséhez
2022. 09. 21. Bemutatkozik az új Bowers & Wilkins 700 S3 sorozat!
2022. 09. 16. Focal Utopia New High-End fejhallgató
2022. 06. 30. A Bowers & Wilkins bemutatja a vadonatúj Px7 S2-t, a legjobb aktív zajszűrős vezeték nélküli fejhallgatóját
2022. 06. 22. A ROTEL a 60. évfordulót ünnepli az új DIAMOND SERIES modellek bevezetésével
2022. 05. 23. A Marantz a CD60 lejátszó bemutatásával megteremti a CD-formátum jövőjét
2022. 05. 19. A legújabb Denon komponensek premierje a 2022-es müncheni HIGH END kiállításon
2022. 03. 24. Együtt ünnepel a FOCAL és a Naim
2022. 03. 04. A Bowers & Wilkins az új Panorama 3-mal biztosítja a tökéletes, egydobozos, magával ragadó hangélményt.
2022. 02. 24. A Rotel bemutatja az A12, CD14 és RCD-1572 MKII modellválozatait
2022. 02. 15. A Marantz újragondolja a klasszikus integrált erősítőt
2022. 02. 04. A Bose bemutatja a SoundLink FLEX-et
2022. 02. 01. A Denon bemutatja új Dolby Atmos minősítésű 3.1.2 soundbar és subwoofer kombóját
2022. 01. 15. A Polk Audio bemutatja a Monitor XT hangfal családot
2021. 12. 04. Loewe Bild i.55 dr+ – Felsőbb osztályba lépett - Teszt
2021. 11. 17. Bowers & Wilkins 705 és 702 Signature új, lenyűgöző Midnight Blue Metallic kivitelben
2021. 10. 22. A Denon bemutatja az új AVR-X1700H 8k AV-Receivert
2021. 10. 17. Denon PMA-600NE sztereó erősítő bluetooth-al és phono bemenettel
2021. 10. 13. Az új Bowers & Wilkins Zeppelin megérkezett!
2021. 10. 07. What Hi-Fi? Awards 2021!
2021. 09. 23. A NAIM bemutatja az új music-streaming opciót, a TIDAL Connect-et!
2021. 09. 04. A Loewe tovább növekszik és terjeszkedik
2021. 08. 27. Bowers & Wilkins 800 Series Diamond. Excellence. Evolved.
2021. 08. 15. EISA Awards 2021-2022
2021. 06. 09. A Denon bemutatja új zászlóshajóját, az AVC-X8500HA 8K 13ch AV erősítőt a tökéletes otthoni moziélményért
2021. 06. 07. CSERÉLJE ÚJRA A RÉGIT - MARANTZ MODEL 30 és SACD 30n promóció
2021. 05. 11. Bemutatjuk az Uniti Atom Headphone Edition-t!
2021. 04. 21. A Naim Mu-so Wood Edition megérkezett!
2021. 03. 05. Covid-19 tájékoztatás! Bemutatótermünkben maximum 20 fő tartózkodhat!
2021. 01. 25. A Denon prémium Soundbar-ral és 3D hangzással egészíti ki a Denon Home Hi-Res multiroom hangszóró-ökoszisztémát
2021. 01. 10. A mindennapokra tervezve – mindenki számára. Új Bose Smart Soundbar 300 intelligens hangprojektor
2020. 10. 11. A Marantz bemutatja az új 8K Ultra HD AV Surround előerősítőt
2020. 09. 10. A zene szeretetéért – Az ikonikus Bowers & Wilkins 600-as sorozat 25 évnyi sikerének csúcspontja az új Anniversary Edition széria.
2020. 09. 08. A Denon négy Special Edition termékkel ünnepli a 110 éves évfordulóját
2020. 09. 02. A zenéje mindig jobban szól egy Marantz-on!
2020. 08. 24. A Marantz bemutatja új belépő szintű integrált erősítőjét és CDlejátszóját
2020. 08. 21. EISA 2020-2021
2020. 08. 07. A Marantz bemutatja a 12 Special Edition széria modelljeit a tökéletes audio minőség elérése érdekében
2020. 07. 17. Rendelhetők az Dune HD lejátszók, raktáron napokon belül!
2020. 07. 12. A Marantz bemutatja új 8K-Ready AV-receiverét és AV-erősítőit
2020. 06. 24. Kidolgozott. Csiszolt. Tökéletesített. Az új Bowers & Wilkins 705 & 702 Signature modellek
2020. 06. 06. A Denon bemutatja első 8K-Ready AV-Receivereit
2020. 05. 29. Marantz - teszteld otthon 60 napig!
2020. 05. 21. Polk Audio Signa S3 soundbar, beépített Chromecast támogatással
2020. 03. 21. Dune HD SmartBox 4K és egyéb új modellek
2020. 02. 19. Világraszóló fejhallgató. Most valósággá vált.
2020. 01. 26. Denon Home: Prémium vezeték nélküli hangszórók a 110 éves hifi örökség alapján
2020. 01. 19. A Focal teljessé teszi az új Chora szériát!
2020. 01. 12. Az új Audio-Technica AT-LPW50PB!
2019. 12. 11. A Denon bemutatja új soundbar-ját virtuális 3D hanggal
2019. 12. 09. Remek hír a Hi-Fi Choice magazintól!
2019. 11. 24. A Marantz bemutatja az új, nagy teljesítményű, integrált PM7000N erősítőt zenei streaming képességekkel
2019. 10. 16. Új Bose Portable Home Speakers horozható otthoni hangsugárzó
2019. 10. 08. WHAT Hi-Fi? AWARDS 2019 !
2019. 09. 26. A Focal bemutatja a Chora szériát, mely új szabványt testesít meg a megfizethető hangsugárzó dizájnban és minőségben!
2019. 09. 22. A legtisztább hangzás - több mint 50 évnyi tapasztalattal alkotva
2019. 09. 10. A Definitive Technology bemutat egy rendkívül vékony, nagy teljesítményű Soundbar-t, Chromecast zene streaminggel
2019. 08. 27. A Denon két prémium Soundbar-t mutat be beépített HEOS-szal
2019. 08. 23. A PMA-600NE és DCD-600NE nagy pontosságú digitális és analóg zenehallgatást kínál azon rajongók számára, akik el szeretnének merülni a HiFi világában.
2019. 08. 06. Kiterjesztett valóság fejhallgató. Most valósággá vált.
2019. 08. 01. A Marantz bemutatja az NR1200 Slim Line sztereó hálózati receivert hifi minőséggel, fejlett HDMI csatlakozással és zene streaming-gel
2019. 07. 19. A DENON BEMUTATJA LEGÚJABB IMAX® ENHANCED 4K AV RECEIVER-ÉT
2019. 06. 28. Az AV-Online letesztelte a DENON AVR-X4500H felső-középkategóriás házimozi receivert.
2019. 06. 23. A DRA-800H ötvözi a Denon HiFi örökségét egy fejlett HDMI video szekcióval, vezeték nélküli zenei streaminggel és a hagyományos audio képességekkel
2019. 06. 04. Az új Marantz Melody M-CR412 Klasszikus hi-fi teljesítmény modern dizájnban
2019. 05. 24. A Marantz bemutatja két új Slim Design AV receiverét ikonikus zenei és dinamikus teljesítménnyel
2019. 05. 22. A Denon három új AV receiverrel bővíti az X-szériát
2019. 04. 30. A Denon bemutatja erőteljes, hang-vezérlésű S-szériás AV-receivereit
2019. 04. 12. Melody X - Az igazi HiFi minőség találkozása az elegáns kialakítással, és a zenei források korlátlan kiszolgálásával
2019. 04. 05. NAIM Uniti - a legjobb rendszerek még jobbak lettek
2019. 03. 07. Az új Denon GC fejhallgató-család ötvözi a fejlett audio tervezést, az aptX HD Bluetooth-ot és a három szintű aktív zajszűrő technológiát
2019. 02. 05. Új JVC natív 4k D-ILA projektorok, akár 8k megjelenítéssel!
2019. 01. 22. Max 4K - Új Dune HD lejátszók 2019-ben!
2018. 10. 01. Bose Smart Speakers intelligens hangsugárzók
2018. 09. 16. Az új erőgép, a 11.2 csatornás AV-receiver: kettős hangvezérléssel a Siri által az Apple AirPlay 2-n és az Amazon Alexa-val
2018. 09. 11. A Marantz, Ken Ishiwata - a márka nagykövetének - negyvenedik évfordulóját ünnepli a korlátozott kiadású KI-Ruby SACD/CD lejátszóval és erősítővel
2018. 09. 09. Az új Denon 800NE széria kiváló minőségű audio teljesítményt kínál megfizethető áron
2018. 09. 06. A Denon új lemezjátszója kiváló minőségű bakelit lemez lejátszást tesz lehetővé, és még a felvétel is egyszerű
2018. 09. 03. DALI OBERON – FEDEZZE FEL ÚJRA A ZENE VARÁZSÁT
2018. 08. 31. A Marantz bővíti díjnyertes 6000-es sorozatát a hi-res NA6006 streamer-rel
2018. 08. 20. Bowers & Wilkins, a legendás brit audiomárka bemutatja 600-as sorozatú hangszóróinak hatodik kiadását, amely élvonalbeli hangteljesítményt nyújt elérhető áron.
2018. 08. 06. A Marantz SR6013 és SR5013 készülékeivel erősíti az új AV Receiver szériáját: új funkciókat, kényelmet és fokozott hangzást biztosítanak
2018. 08. 02. A Denon bejelentette az új CEOL N10-et - a következő generációs hálózati zene rendszert
2018. 06. 22. A Marantz újradefiniálja slimline hálózati receivereit Alexa hangvezérléssel
2018. 06. 16. A legújabb Denon AV Receiverek Amazon Alexa hangvezérléssel
2018. 06. 09. Az új Denon fejhallgatók csodálatos hangzása segít a zenerajongóknak abban, hogy kellemesebbé tegyék az utazást, vagy az otthoni kikapcsolódást.
2018. 05. 23. A vezető AVR gyártó bemutatja az erőteljes hangú, sok funkcióval ellátott, belépő kategóriás AVR-X550BT / AVR-X250BT AV receiver modelleket.
2018. 05. 02. Az új Android alapú Dune HD Pro 4K lejátszó megérkezett!
2018. 04. 15. Viselje. Hallgassa. Élvezze. ÚJ BOSE SOUNDWEAR COMPANION HANGSUGÁRZÓ