Loewe Bild i.55 dr+ – Felsőbb osztályba lépett - Teszt

A közismert német márkát elsősorban a csúcskategóriás televíziók gyártása jellemzi, amelyben a dizájn kiemelkedő szerepet tölti be, így az általunk vizsgált Loewe Bild i.55 DR+ készülék előtt igen magasak az elvárások.

A Loewe Bild i.55 DR+ OLED TV több mint másfél milliós ára már előre jelzi, hogy ez az készülék nem minden számára készült. Vajon megfelelnek-e az általa nyújtott szolgáltatások a magasra pozicionált az ár követelményeinek?  Írásunkban válaszokat adunk a felmerült kérdésekre.


Felépítés és dizájn

A Loewe márka egyik fontos jellemzője a termékek kidolgozásának minősége és nem mellesleg az avantgárd dizájn. Ezek a tulajdonságok a Bild i.55-ben is tetten érhetők, melyet néhány, a televíziógyártásban szokatlan anyag felhasználásával demonstrál ennél a televíziónál is. Az OLED televízióknak a gyártási technológiából adódóan, nagyon vékony képernyőjük és elegáns, szemet gyönyörködtető a látványuk, ugyanakkor a Loewe -nek jó érzéke van az extrém megjelenésű televíziók létrehozásához, amely néhány különleges dimenziót vonz maga után.
Lépjünk közelebb

A Bild i.55 tiszta előlapot mutat, amelyben a képernyő minden helyet elfoglal egy keskeny kerettel, ami védi a panelt úgy, hogy az egyik oldalán stílusos helyet ad a márka nevének egy elegáns fémcímke formájában. A képernyő alján közepén kapott helyet a márka emblematikussá vált kör alakú kis státusz jelzője. A készülék hátsó oldalát vizsgálva teljesen egyedi módon – ez Loewe dizájn – az összes elektronikát egy szürke szövettel borított, lekerekített profilú panel takarja. Ez egy nagyon szokatlan, ugyanakkor elegáns megoldás, amely külön exkluzivitást ad a készüléknek. Tökéletesen illeszkedik a márka szellemiségéhez.

A talp

A készülék egy nagyon masszív, lapos, acéllemezből készült téglalap alakú talpon áll, ami el van választva a TV súlyát tartó fém rúdtól, amit a mellékelt nyolc csavarral pár perc alatt lehet összeszerelni és a bútorra felállítani. Ami zseniális, egyben egyedülálló, hogy ez a masszív talpszerkezet lehetővé teszi a televízió panel elforgatását, a tévénézést a szoba különböző pontjáról, ami különleges kényelmet nyújt a felhasználónak annak ellenére, hogy OLED képernyők betekintési szögei kiválóak. Az ügyesen kialakított hátoldalt a kábelkezeléshez úgy tervezték, hogy a csatlakozóktól a TV aljához vezetve, elrejti a kábeleket a szekrény mögött, így azok nem látszanak.

Csatlakozók

A készülék hátsó jobb oldalán lettek elhelyezve, néhány rejtett, mások pedig oldalról érhetők el. A rejtettek között találunk három HDMI 2.0 portot, 2 USB 2.0 csatlakozót, Ethernet portot, digitális optikai kimenetet, CI-kártyát, koaxiális csatlakozót DTT-hez és a műholdhoz. Nem hiányzik a WiFi 5 (802.11ac) és a Bluetooth 5 vezeték nélküli kapcsolat sem.

A jobb oldalon lévő mélyedésben egy HDMI-portot és két USB 3.0-t csatlakozó helyét találjuk. Ez lehetővé teszi a megfelelő hozzáférést ezekhez a portokhoz anélkül, hogy el kellene távolítanunk a hátulsó burkolatokat. Mindezek a csatlakozók tökéletesen el vannak rejtve két mágneses burkolat mögött, amelyek a készülékhát központi részét takarják. Egy nagyon jól és szépen kidolgozott TV készülékkel van dolgunk, aminek a kezelése rendkívüli módon esztétikus és nagyon jó átgondolt.

Távkapcsoló

Meglepődtünk, hogy nem találtunk semmilyen fizikai gombot vagy vezérlőt a TV-n, ugyanis minden művelet a távirányító „kezében” van. Távirányító, ami egyébként ugyanazt a prémium élményt nyújtja, mint a televízió. A távkapcsoló megfelelő hosszúságú és jó minőségű műanyagból készült, ezüst bevonattal, kivéve a felső végét, amely egy fekete csík, ami elválasztja a mikrofon hangutasításokat a kép- és hangmód választóktól. 

Az alsó részen a csatornákhoz és a TV-felületen való navigáláshoz használható gombok találhatók, amelyek egy kör alakú betéttel végződnek, ezek átlátszó felületű, valamint változó funkciójú színes gombok. Alul találjuk a streaming platformokhoz, kapcsolódó gombokat, ezek közvetlen hozzáférést biztosítanak a Netflix, a Prime Video, a Rakuten TV és a YouTube-hoz. Ugyanitt találjuk a Deezer zenei streaming szolgáltatás, valamint a külső tartalomlejátszó beépített parancsikonjait.


Egy jó minőségű OLED

A Loewe Bild i.55 a német márka második modellje, amit már a teszteltünk, így képminőség tekintetében már volt korábbi referenciánk. Ebben az értelemben elmondhatom, hogy az LG Display által gyártott 55 hüvelykes OLED panel és a 4K felbontás (3840 x 2160 pixel) jó minősége most is meglepett. A képernyő nagyon jó színegyensúlyt mutat a display 10 bites mélységnek köszönhetően. A színkalibráció nagymértékben függ a képprofiloktól és jól alkalmazkodik az egyes tartalomtípusok igényeihez, mint például a választható Automatikus, vagy konkrétabban az olyanok, mint a Sport vagy a Dynamic opciók.

 

 

Mozizás

Loewe különös érdeklődést mutat a filmes tartalmak iránt: két mozispecifikus képprofilt kínál, a nappali tévézéshez a Movie Days program, vagy az esti a Movie Night választható. Ugyanezek a profilok HDR Dolby Vision tartalom lejátszásakor is elérhetők. Azt tapasztaltuk, hogy a Movie Days a jobb, mivel magasabb fényértéke van, miközben megőrzi az OLED-re jellemző feketék mélységét.
Az NT7 processzor

A processzor jó munkát végez az alacsonyabb felbontású tartalmak felskálázásával, de nem árt finomhangolni a mozgásbeállításokat akciójelenetek nézésekor. Általánosságban elmondható, hogy a Bild i.55 nagyon jó fényerőt és kiváló vezérlést kínál, amely a piac csúcsmodelljei közé helyezi. A képminőség terén kimondottan kellemes meglepetést okozott.
Game mód

A játékok felbontása 4K-ra és 60 képkocka/mp-re korlátozódik a HDMI 2.1 által megengedett 120 képkocka/ mp helyett, – ami nagy hátrány – de hozzáadja az eARC hangcsatornát, az automatikus alacsony késleltetésű ALLM ( Auto Low Latency Mode ) üzemmódot és a VRR-t ( változó frissítési gyakoriság ) 60- képkocka/mp-re korlátozva. A Játék mód aktiválásával a TV 44 ms-ra csökkenti a késleltetést, ami némileg magas a hasonló kategóriájú televízióknál előforduló értékekhez képest, de azért elegendő a kényelmes játszáshoz
VIDAA U Smart TV platform

 

 

A Smart TV platform szekciójában a Loewe Bild i.55 „váratlan” vendéggel érkezik, mivel a VIDAA U operációs rendszert használja, amit a Hisense televízióknál is alkalmaznak, ami a TV-re telepített alkalmazások tartalmát egyértelműen jeleníti meg, megkönnyíti a tartalom kiválasztását anélkül, hogy minden egyes alkalmazást be kellene írni.

DR+ funkció

A Loewe Bild i.55 nagyon pozitív tulajdonsága a DR + funkció, amelyre a teljes elnevezés hivatkozik. Ez egy integrált 1 TB-os merevlemez, amely lehetővé teszi olyan tartalom rögzítését, amit a néző nem tud megnézni. Mivel csak egy DTT tuner van, nem lehet vele egyszerre műsort rögzíteni, miközben egy másikat programot néz. A legbiztosabb megoldás az Amazon Alexa hangasszisztens integrálása , de nem nyújt támogatást más protokollokhoz, például az Apple AirPlay 2- hez, a Google Assistant -hoz vagy a HomeKit -hez sem.
A hang

A beépített hangrendszer a televízió hátulján található 20 W-os hangszórópárnál teljesedik ki. Ennek értelmében, a megszólaló hang akusztikailag a televízió elhelyezéséhez és környezetéhez igazodik. Néha az volt az érzésem, hogy a speciális effektusok és a zene néha elmaradt a párbeszédtől. Bár a Bild i.55 támogatja a Dolby Atmos-t, a beállítási menükben kínált hét hangprofil egyike sem javította jelentősen a hangélményt.

 

 

Összefoglaljuk

A Loewe Bild i.55 DR + egy olyan televízió, ami hangzás terén ugyan némi hiányérzetet hagyott bennünk, ezzel együtt minden szempontból minőséget közvetített. Kinézet szempontjából az elegáns dizájn, a hátoldalon alkalmazott szövetborítás, valamint a karcsú és avantgárd vonal egyértelműen pozitív véleményt váltott ki belőlünk.

A legnagyobb meglepetés a képernyő volt, ami nagyon jó képminőséget kínált, egyenletes és jól kezelhető HDR-tartalommal és stabil fényerővel, valamint zökkenőmentes operációs rendszerrel. A Loewe Bild i.55 DR + a német márka új OLED TV-je, véleményünk szerint elegáns dizájn exkluzivitása mellett, a gyártásnál alkalmazott prémium anyagokkal és meglepő képminőséggel, új készülékeivel a televíziógyártás felsőbb osztályába lépett .

A Loewe Klang Bild i hangegység tökéletesen illeszkedik a készülékhez és előre sugárzott hangjával kiemelten jó hangzást biztosít. A hat meghajtóval rendelkező soundline 80 wattos összesített kimeneti teljesítményt biztosít és bazalt színű szövetborításával tökéletesen összképet alkot.

(Somfai Gábor)

 

2021. 12. 04.

Hír archívum

2022. 06. 30. A Bowers & Wilkins bemutatja a vadonatúj Px7 S2-t, a legjobb aktív zajszűrős vezeték nélküli fejhallgatóját
2022. 06. 22. A ROTEL a 60. évfordulót ünnepli az új DIAMOND SERIES modellek bevezetésével
2022. 05. 23. A Marantz a CD60 lejátszó bemutatásával megteremti a CD-formátum jövőjét
2022. 05. 19. A legújabb Denon komponensek premierje a 2022-es müncheni HIGH END kiállításon
2022. 03. 24. Együtt ünnepel a FOCAL és a Naim
2022. 03. 04. A Bowers & Wilkins az új Panorama 3-mal biztosítja a tökéletes, egydobozos, magával ragadó hangélményt.
2022. 02. 24. A Rotel bemutatja az A12, CD14 és RCD-1572 MKII modellválozatait
2022. 02. 15. A Marantz újragondolja a klasszikus integrált erősítőt
2022. 02. 04. A Bose bemutatja a SoundLink FLEX-et
2022. 02. 01. A Denon bemutatja új Dolby Atmos minősítésű 3.1.2 soundbar és subwoofer kombóját
2022. 01. 15. A Polk Audio bemutatja a Monitor XT hangfal családot
2021. 12. 04. Loewe Bild i.55 dr+ – Felsőbb osztályba lépett - Teszt
2021. 11. 17. Bowers & Wilkins 705 és 702 Signature új, lenyűgöző Midnight Blue Metallic kivitelben
2021. 10. 22. A Denon bemutatja az új AVR-X1700H 8k AV-Receivert
2021. 10. 17. Denon PMA-600NE sztereó erősítő bluetooth-al és phono bemenettel
2021. 10. 13. Az új Bowers & Wilkins Zeppelin megérkezett!
2021. 10. 07. What Hi-Fi? Awards 2021!
2021. 09. 23. A NAIM bemutatja az új music-streaming opciót, a TIDAL Connect-et!
2021. 09. 04. A Loewe tovább növekszik és terjeszkedik
2021. 08. 27. Bowers & Wilkins 800 Series Diamond. Excellence. Evolved.
2021. 08. 15. EISA Awards 2021-2022
2021. 06. 09. A Denon bemutatja új zászlóshajóját, az AVC-X8500HA 8K 13ch AV erősítőt a tökéletes otthoni moziélményért
2021. 06. 07. CSERÉLJE ÚJRA A RÉGIT - MARANTZ MODEL 30 és SACD 30n promóció
2021. 05. 11. Bemutatjuk az Uniti Atom Headphone Edition-t!
2021. 04. 21. A Naim Mu-so Wood Edition megérkezett!
2021. 03. 05. Covid-19 tájékoztatás! Bemutatótermünkben maximum 20 fő tartózkodhat!
2021. 01. 25. A Denon prémium Soundbar-ral és 3D hangzással egészíti ki a Denon Home Hi-Res multiroom hangszóró-ökoszisztémát
2021. 01. 10. A mindennapokra tervezve – mindenki számára. Új Bose Smart Soundbar 300 intelligens hangprojektor
2020. 10. 11. A Marantz bemutatja az új 8K Ultra HD AV Surround előerősítőt
2020. 09. 10. A zene szeretetéért – Az ikonikus Bowers & Wilkins 600-as sorozat 25 évnyi sikerének csúcspontja az új Anniversary Edition széria.
2020. 09. 08. A Denon négy Special Edition termékkel ünnepli a 110 éves évfordulóját
2020. 09. 02. A zenéje mindig jobban szól egy Marantz-on!
2020. 08. 24. A Marantz bemutatja új belépő szintű integrált erősítőjét és CDlejátszóját
2020. 08. 21. EISA 2020-2021
2020. 08. 07. A Marantz bemutatja a 12 Special Edition széria modelljeit a tökéletes audio minőség elérése érdekében
2020. 07. 17. Rendelhetők az Dune HD lejátszók, raktáron napokon belül!
2020. 07. 12. A Marantz bemutatja új 8K-Ready AV-receiverét és AV-erősítőit
2020. 06. 24. Kidolgozott. Csiszolt. Tökéletesített. Az új Bowers & Wilkins 705 & 702 Signature modellek
2020. 06. 06. A Denon bemutatja első 8K-Ready AV-Receivereit
2020. 05. 29. Marantz - teszteld otthon 60 napig!
2020. 05. 21. Polk Audio Signa S3 soundbar, beépített Chromecast támogatással
2020. 03. 21. Dune HD SmartBox 4K és egyéb új modellek
2020. 02. 19. Világraszóló fejhallgató. Most valósággá vált.
2020. 01. 26. Denon Home: Prémium vezeték nélküli hangszórók a 110 éves hifi örökség alapján
2020. 01. 19. A Focal teljessé teszi az új Chora szériát!
2020. 01. 12. Az új Audio-Technica AT-LPW50PB!
2019. 12. 11. A Denon bemutatja új soundbar-ját virtuális 3D hanggal
2019. 12. 09. Remek hír a Hi-Fi Choice magazintól!
2019. 11. 24. A Marantz bemutatja az új, nagy teljesítményű, integrált PM7000N erősítőt zenei streaming képességekkel
2019. 10. 16. Új Bose Portable Home Speakers horozható otthoni hangsugárzó
2019. 10. 08. WHAT Hi-Fi? AWARDS 2019 !
2019. 09. 26. A Focal bemutatja a Chora szériát, mely új szabványt testesít meg a megfizethető hangsugárzó dizájnban és minőségben!
2019. 09. 22. A legtisztább hangzás - több mint 50 évnyi tapasztalattal alkotva
2019. 09. 10. A Definitive Technology bemutat egy rendkívül vékony, nagy teljesítményű Soundbar-t, Chromecast zene streaminggel
2019. 08. 27. A Denon két prémium Soundbar-t mutat be beépített HEOS-szal
2019. 08. 23. A PMA-600NE és DCD-600NE nagy pontosságú digitális és analóg zenehallgatást kínál azon rajongók számára, akik el szeretnének merülni a HiFi világában.
2019. 08. 06. Kiterjesztett valóság fejhallgató. Most valósággá vált.
2019. 08. 01. A Marantz bemutatja az NR1200 Slim Line sztereó hálózati receivert hifi minőséggel, fejlett HDMI csatlakozással és zene streaming-gel
2019. 07. 19. A DENON BEMUTATJA LEGÚJABB IMAX® ENHANCED 4K AV RECEIVER-ÉT
2019. 06. 28. Az AV-Online letesztelte a DENON AVR-X4500H felső-középkategóriás házimozi receivert.
2019. 06. 23. A DRA-800H ötvözi a Denon HiFi örökségét egy fejlett HDMI video szekcióval, vezeték nélküli zenei streaminggel és a hagyományos audio képességekkel
2019. 06. 04. Az új Marantz Melody M-CR412 Klasszikus hi-fi teljesítmény modern dizájnban
2019. 05. 24. A Marantz bemutatja két új Slim Design AV receiverét ikonikus zenei és dinamikus teljesítménnyel
2019. 05. 22. A Denon három új AV receiverrel bővíti az X-szériát
2019. 04. 30. A Denon bemutatja erőteljes, hang-vezérlésű S-szériás AV-receivereit
2019. 04. 12. Melody X - Az igazi HiFi minőség találkozása az elegáns kialakítással, és a zenei források korlátlan kiszolgálásával
2019. 04. 05. NAIM Uniti - a legjobb rendszerek még jobbak lettek
2019. 03. 07. Az új Denon GC fejhallgató-család ötvözi a fejlett audio tervezést, az aptX HD Bluetooth-ot és a három szintű aktív zajszűrő technológiát
2019. 02. 05. Új JVC natív 4k D-ILA projektorok, akár 8k megjelenítéssel!
2019. 01. 22. Max 4K - Új Dune HD lejátszók 2019-ben!
2018. 10. 01. Bose Smart Speakers intelligens hangsugárzók
2018. 09. 16. Az új erőgép, a 11.2 csatornás AV-receiver: kettős hangvezérléssel a Siri által az Apple AirPlay 2-n és az Amazon Alexa-val
2018. 09. 11. A Marantz, Ken Ishiwata - a márka nagykövetének - negyvenedik évfordulóját ünnepli a korlátozott kiadású KI-Ruby SACD/CD lejátszóval és erősítővel
2018. 09. 09. Az új Denon 800NE széria kiváló minőségű audio teljesítményt kínál megfizethető áron
2018. 09. 06. A Denon új lemezjátszója kiváló minőségű bakelit lemez lejátszást tesz lehetővé, és még a felvétel is egyszerű
2018. 09. 03. DALI OBERON – FEDEZZE FEL ÚJRA A ZENE VARÁZSÁT
2018. 08. 31. A Marantz bővíti díjnyertes 6000-es sorozatát a hi-res NA6006 streamer-rel
2018. 08. 20. Bowers & Wilkins, a legendás brit audiomárka bemutatja 600-as sorozatú hangszóróinak hatodik kiadását, amely élvonalbeli hangteljesítményt nyújt elérhető áron.
2018. 08. 06. A Marantz SR6013 és SR5013 készülékeivel erősíti az új AV Receiver szériáját: új funkciókat, kényelmet és fokozott hangzást biztosítanak
2018. 08. 02. A Denon bejelentette az új CEOL N10-et - a következő generációs hálózati zene rendszert
2018. 06. 22. A Marantz újradefiniálja slimline hálózati receivereit Alexa hangvezérléssel
2018. 06. 16. A legújabb Denon AV Receiverek Amazon Alexa hangvezérléssel
2018. 06. 09. Az új Denon fejhallgatók csodálatos hangzása segít a zenerajongóknak abban, hogy kellemesebbé tegyék az utazást, vagy az otthoni kikapcsolódást.
2018. 05. 23. A vezető AVR gyártó bemutatja az erőteljes hangú, sok funkcióval ellátott, belépő kategóriás AVR-X550BT / AVR-X250BT AV receiver modelleket.
2018. 05. 02. Az új Android alapú Dune HD Pro 4K lejátszó megérkezett!
2018. 04. 15. Viselje. Hallgassa. Élvezze. ÚJ BOSE SOUNDWEAR COMPANION HANGSUGÁRZÓ