Loewe Bild i.55 dr+ – Felsőbb osztályba lépett - Teszt

A közismert német márkát elsősorban a csúcskategóriás televíziók gyártása jellemzi, amelyben a dizájn kiemelkedő szerepet tölti be, így az általunk vizsgált Loewe Bild i.55 DR+ készülék előtt igen magasak az elvárások.

A Loewe Bild i.55 DR+ OLED TV több mint másfél milliós ára már előre jelzi, hogy ez az készülék nem minden számára készült. Vajon megfelelnek-e az általa nyújtott szolgáltatások a magasra pozicionált az ár követelményeinek?  Írásunkban válaszokat adunk a felmerült kérdésekre.


Felépítés és dizájn

A Loewe márka egyik fontos jellemzője a termékek kidolgozásának minősége és nem mellesleg az avantgárd dizájn. Ezek a tulajdonságok a Bild i.55-ben is tetten érhetők, melyet néhány, a televíziógyártásban szokatlan anyag felhasználásával demonstrál ennél a televíziónál is. Az OLED televízióknak a gyártási technológiából adódóan, nagyon vékony képernyőjük és elegáns, szemet gyönyörködtető a látványuk, ugyanakkor a Loewe -nek jó érzéke van az extrém megjelenésű televíziók létrehozásához, amely néhány különleges dimenziót vonz maga után.
Lépjünk közelebb

A Bild i.55 tiszta előlapot mutat, amelyben a képernyő minden helyet elfoglal egy keskeny kerettel, ami védi a panelt úgy, hogy az egyik oldalán stílusos helyet ad a márka nevének egy elegáns fémcímke formájában. A képernyő alján közepén kapott helyet a márka emblematikussá vált kör alakú kis státusz jelzője. A készülék hátsó oldalát vizsgálva teljesen egyedi módon – ez Loewe dizájn – az összes elektronikát egy szürke szövettel borított, lekerekített profilú panel takarja. Ez egy nagyon szokatlan, ugyanakkor elegáns megoldás, amely külön exkluzivitást ad a készüléknek. Tökéletesen illeszkedik a márka szellemiségéhez.

A talp

A készülék egy nagyon masszív, lapos, acéllemezből készült téglalap alakú talpon áll, ami el van választva a TV súlyát tartó fém rúdtól, amit a mellékelt nyolc csavarral pár perc alatt lehet összeszerelni és a bútorra felállítani. Ami zseniális, egyben egyedülálló, hogy ez a masszív talpszerkezet lehetővé teszi a televízió panel elforgatását, a tévénézést a szoba különböző pontjáról, ami különleges kényelmet nyújt a felhasználónak annak ellenére, hogy OLED képernyők betekintési szögei kiválóak. Az ügyesen kialakított hátoldalt a kábelkezeléshez úgy tervezték, hogy a csatlakozóktól a TV aljához vezetve, elrejti a kábeleket a szekrény mögött, így azok nem látszanak.

Csatlakozók

A készülék hátsó jobb oldalán lettek elhelyezve, néhány rejtett, mások pedig oldalról érhetők el. A rejtettek között találunk három HDMI 2.0 portot, 2 USB 2.0 csatlakozót, Ethernet portot, digitális optikai kimenetet, CI-kártyát, koaxiális csatlakozót DTT-hez és a műholdhoz. Nem hiányzik a WiFi 5 (802.11ac) és a Bluetooth 5 vezeték nélküli kapcsolat sem.

A jobb oldalon lévő mélyedésben egy HDMI-portot és két USB 3.0-t csatlakozó helyét találjuk. Ez lehetővé teszi a megfelelő hozzáférést ezekhez a portokhoz anélkül, hogy el kellene távolítanunk a hátulsó burkolatokat. Mindezek a csatlakozók tökéletesen el vannak rejtve két mágneses burkolat mögött, amelyek a készülékhát központi részét takarják. Egy nagyon jól és szépen kidolgozott TV készülékkel van dolgunk, aminek a kezelése rendkívüli módon esztétikus és nagyon jó átgondolt.

Távkapcsoló

Meglepődtünk, hogy nem találtunk semmilyen fizikai gombot vagy vezérlőt a TV-n, ugyanis minden művelet a távirányító „kezében” van. Távirányító, ami egyébként ugyanazt a prémium élményt nyújtja, mint a televízió. A távkapcsoló megfelelő hosszúságú és jó minőségű műanyagból készült, ezüst bevonattal, kivéve a felső végét, amely egy fekete csík, ami elválasztja a mikrofon hangutasításokat a kép- és hangmód választóktól. 

Az alsó részen a csatornákhoz és a TV-felületen való navigáláshoz használható gombok találhatók, amelyek egy kör alakú betéttel végződnek, ezek átlátszó felületű, valamint változó funkciójú színes gombok. Alul találjuk a streaming platformokhoz, kapcsolódó gombokat, ezek közvetlen hozzáférést biztosítanak a Netflix, a Prime Video, a Rakuten TV és a YouTube-hoz. Ugyanitt találjuk a Deezer zenei streaming szolgáltatás, valamint a külső tartalomlejátszó beépített parancsikonjait.


Egy jó minőségű OLED

A Loewe Bild i.55 a német márka második modellje, amit már a teszteltünk, így képminőség tekintetében már volt korábbi referenciánk. Ebben az értelemben elmondhatom, hogy az LG Display által gyártott 55 hüvelykes OLED panel és a 4K felbontás (3840 x 2160 pixel) jó minősége most is meglepett. A képernyő nagyon jó színegyensúlyt mutat a display 10 bites mélységnek köszönhetően. A színkalibráció nagymértékben függ a képprofiloktól és jól alkalmazkodik az egyes tartalomtípusok igényeihez, mint például a választható Automatikus, vagy konkrétabban az olyanok, mint a Sport vagy a Dynamic opciók.

 

 

Mozizás

Loewe különös érdeklődést mutat a filmes tartalmak iránt: két mozispecifikus képprofilt kínál, a nappali tévézéshez a Movie Days program, vagy az esti a Movie Night választható. Ugyanezek a profilok HDR Dolby Vision tartalom lejátszásakor is elérhetők. Azt tapasztaltuk, hogy a Movie Days a jobb, mivel magasabb fényértéke van, miközben megőrzi az OLED-re jellemző feketék mélységét.
Az NT7 processzor

A processzor jó munkát végez az alacsonyabb felbontású tartalmak felskálázásával, de nem árt finomhangolni a mozgásbeállításokat akciójelenetek nézésekor. Általánosságban elmondható, hogy a Bild i.55 nagyon jó fényerőt és kiváló vezérlést kínál, amely a piac csúcsmodelljei közé helyezi. A képminőség terén kimondottan kellemes meglepetést okozott.
Game mód

A játékok felbontása 4K-ra és 60 képkocka/mp-re korlátozódik a HDMI 2.1 által megengedett 120 képkocka/ mp helyett, – ami nagy hátrány – de hozzáadja az eARC hangcsatornát, az automatikus alacsony késleltetésű ALLM ( Auto Low Latency Mode ) üzemmódot és a VRR-t ( változó frissítési gyakoriság ) 60- képkocka/mp-re korlátozva. A Játék mód aktiválásával a TV 44 ms-ra csökkenti a késleltetést, ami némileg magas a hasonló kategóriájú televízióknál előforduló értékekhez képest, de azért elegendő a kényelmes játszáshoz
VIDAA U Smart TV platform

 

 

A Smart TV platform szekciójában a Loewe Bild i.55 „váratlan” vendéggel érkezik, mivel a VIDAA U operációs rendszert használja, amit a Hisense televízióknál is alkalmaznak, ami a TV-re telepített alkalmazások tartalmát egyértelműen jeleníti meg, megkönnyíti a tartalom kiválasztását anélkül, hogy minden egyes alkalmazást be kellene írni.

DR+ funkció

A Loewe Bild i.55 nagyon pozitív tulajdonsága a DR + funkció, amelyre a teljes elnevezés hivatkozik. Ez egy integrált 1 TB-os merevlemez, amely lehetővé teszi olyan tartalom rögzítését, amit a néző nem tud megnézni. Mivel csak egy DTT tuner van, nem lehet vele egyszerre műsort rögzíteni, miközben egy másikat programot néz. A legbiztosabb megoldás az Amazon Alexa hangasszisztens integrálása , de nem nyújt támogatást más protokollokhoz, például az Apple AirPlay 2- hez, a Google Assistant -hoz vagy a HomeKit -hez sem.
A hang

A beépített hangrendszer a televízió hátulján található 20 W-os hangszórópárnál teljesedik ki. Ennek értelmében, a megszólaló hang akusztikailag a televízió elhelyezéséhez és környezetéhez igazodik. Néha az volt az érzésem, hogy a speciális effektusok és a zene néha elmaradt a párbeszédtől. Bár a Bild i.55 támogatja a Dolby Atmos-t, a beállítási menükben kínált hét hangprofil egyike sem javította jelentősen a hangélményt.

 

 

Összefoglaljuk

A Loewe Bild i.55 DR + egy olyan televízió, ami hangzás terén ugyan némi hiányérzetet hagyott bennünk, ezzel együtt minden szempontból minőséget közvetített. Kinézet szempontjából az elegáns dizájn, a hátoldalon alkalmazott szövetborítás, valamint a karcsú és avantgárd vonal egyértelműen pozitív véleményt váltott ki belőlünk.

A legnagyobb meglepetés a képernyő volt, ami nagyon jó képminőséget kínált, egyenletes és jól kezelhető HDR-tartalommal és stabil fényerővel, valamint zökkenőmentes operációs rendszerrel. A Loewe Bild i.55 DR + a német márka új OLED TV-je, véleményünk szerint elegáns dizájn exkluzivitása mellett, a gyártásnál alkalmazott prémium anyagokkal és meglepő képminőséggel, új készülékeivel a televíziógyártás felsőbb osztályába lépett .

A Loewe Klang Bild i hangegység tökéletesen illeszkedik a készülékhez és előre sugárzott hangjával kiemelten jó hangzást biztosít. A hat meghajtóval rendelkező soundline 80 wattos összesített kimeneti teljesítményt biztosít és bazalt színű szövetborításával tökéletesen összképet alkot.

(Somfai Gábor)

 

2021. 12. 04.

Hír archívum

2023. 11. 01. A Pioneer VSX-935M2 házimozi receiver most verhetetlen áron!
2023. 10. 31. Stílusos DAB+ rádióval ünnepel a Loewe
2023. 10. 11. Az új Bose QuietComfort Ultra Earbuds
2023. 10. 04. 22. HIFI SHOW 2023. október 14-15.
2023. 10. 01. A Bowers & Wilkins bemutatja az új Px8 fejhallgatót luxus, Royal Burgundy kivitelben
2023. 09. 25. A Bowers & Wilkins bemutatja az új Px7 S2e-t, a díjnyertes vezeték nélküli fejhallgató továbbfejlesztett változatát, még jobb teljesítménnyel.
2023. 09. 17. Korszakos hangminőség - Canton Reference 2023
2023. 09. 09. A Marantz STEREO 70s Premier házimozi hangélményt kínál karcsú, elegáns kivitelben
2023. 09. 05. Cserélje újra a régit!
2023. 09. 03. Különleges demó szeptember 20-ig!
2023. 08. 23. A Bowers & Wilkins bejelentette új 600-as sorozatát - a zenekedvelők első lépését a True Sound-ba
2023. 08. 22. A Denon első 8K sztereó receivere egyesíti az audiofil örökséget a smart zene streaming funkcióval
2023. 08. 15. EISA 2023 - 2024!
2023. 08. 08. Loewe bild i.77 dr+ intelligens, varázslatos szórakozás: a modern UHD 4K OLED mindenes.
2023. 08. 06. A Denon legújabb S sorozatú 8K AV-receiverei kis és közepes méretű helyiségekbe kivételes 3D hangminőséget kínálnak
2023. 07. 27. Nagyobb felbontás, részletesség és finomság - A Rotel CD11 Tribute CD-lejátszó, az A11 Tribute és az A10 integrált erősítők MKII státuszra frissültek.
2023. 07. 11. We.SEE Ultra HD Smart TV beépített 80 Wattos Dolby Atmos soundbarral 50% kedvezménnyel!
2023. 07. 04. A Dali bemutatja az Oberon Grand Vokal-t. Teljes tartományú center hangsugárzó az otthoni mozi hangzásának fokozására.
2023. 06. 28. A precíz mérnöki tervezés, a kifinomult részletek és a tökéletességig fejlesztett hangzás. Ez az egyedülálló 800 Series Signature termékcsalád.
2023. 06. 18. Az új QED Reference Golden Anniversary XT hangsugárzókábel
2023. 05. 26. A Naim Audio bemutatja a New Classic termékcsalád legújabb termékeit: a 300-as szériát
2023. 05. 02. Marantz és Denon készülékek új, alacsonyabb áron!
2023. 05. 02. A Denon bemutatja a DNP-2000NE hálózati audio lejátszót
2023. 04. 12. Theva: a Focal új hangszórócsaládja, amelyet a tiszta High-Fidelity hangzás első megismerésére terveztek
2023. 03. 28. Webáruházunk a Megbízható Bolt minősítést nyerte el!
2023. 02. 27. 50 éves a QED!
2023. 02. 11. A 15 csatornás erősítéssel az AVC-A1H akár 9.4.6 konfigurációt is támogat
2023. 02. 01. Egy évszázadnyi találékonyság és luxus fogyasztói elektronikai termékek. A Loewe 100 éves fennállását ünnepli
2023. 01. 26. Bemutatkoznak az új Bowers & Wilkins Pi7 S2 & Pi5 S2 True Wireless fülhallgatók
2023. 01. 24. A Focal bemutatja a Vestia-t az új, high-fidelity hangsugárzó termékcsaládot
2023. 01. 04. Naim új 200-as sorozat: Üdvözöljük a hangzás új korszakában
2023. 01. 03. 2022 Az év StereoNET terméke: Bowers & Wilkins 802 D4. Raktáron!
2022. 12. 16. A Focalt kitüntette az építészeti és belsőépítészeti szaksajtó
2022. 12. 04. A Rotel bemutatja az S14 modellszámra hallgató Integrált Hálózati Streamerét
2022. 11. 22. A design TV-k neves német márkájának új OLED TV-je, a Loewe iconic a világon elsőként a „Syno-Stone” elnevezésű betonszerű műkőből készül.
2022. 11. 16. Egy kivételes rendszer
2022. 11. 04. LOEWE. Prémium kép és hang az igazi fanatikusoknak!
2022. 10. 26. A Bowers & Wilkins Px8 újradefiniálja a hangminőséget és a prémium designt az aktív zajszűrős vezeték nélküli fejhallgatókban
2022. 09. 27. A Marantz bemutatja a CINEMA széria új AV-komponenseit
2022. 09. 22. A Denon új 8K Receiver családja új lehetőségeket kínál a rajongóknak és a telepítőknek a magával ragadó hangzás eléréséhez
2022. 09. 21. Bemutatkozik az új Bowers & Wilkins 700 S3 sorozat!
2022. 09. 16. Focal Utopia New High-End fejhallgató
2022. 06. 30. A Bowers & Wilkins bemutatja a vadonatúj Px7 S2-t, a legjobb aktív zajszűrős vezeték nélküli fejhallgatóját
2022. 06. 22. A ROTEL a 60. évfordulót ünnepli az új DIAMOND SERIES modellek bevezetésével
2022. 05. 23. A Marantz a CD60 lejátszó bemutatásával megteremti a CD-formátum jövőjét
2022. 05. 19. A legújabb Denon komponensek premierje a 2022-es müncheni HIGH END kiállításon
2022. 03. 24. Együtt ünnepel a FOCAL és a Naim
2022. 03. 04. A Bowers & Wilkins az új Panorama 3-mal biztosítja a tökéletes, egydobozos, magával ragadó hangélményt.
2022. 02. 24. A Rotel bemutatja az A12, CD14 és RCD-1572 MKII modellválozatait
2022. 02. 15. A Marantz újragondolja a klasszikus integrált erősítőt
2022. 02. 04. A Bose bemutatja a SoundLink FLEX-et
2022. 02. 01. A Denon bemutatja új Dolby Atmos minősítésű 3.1.2 soundbar és subwoofer kombóját
2022. 01. 15. A Polk Audio bemutatja a Monitor XT hangfal családot
2021. 12. 04. Loewe Bild i.55 dr+ – Felsőbb osztályba lépett - Teszt
2021. 10. 22. A Denon bemutatja az új AVR-X1700H 8k AV-Receivert
2021. 10. 17. Denon PMA-600NE sztereó erősítő bluetooth-al és phono bemenettel
2021. 10. 13. Az új Bowers & Wilkins Zeppelin megérkezett!
2021. 09. 23. A NAIM bemutatja az új music-streaming opciót, a TIDAL Connect-et!
2021. 09. 04. A Loewe tovább növekszik és terjeszkedik
2021. 08. 27. Bowers & Wilkins 800 Series Diamond. Excellence. Evolved.
2021. 06. 09. A Denon bemutatja új zászlóshajóját, az AVC-X8500HA 8K 13ch AV erősítőt a tökéletes otthoni moziélményért
2021. 05. 11. Bemutatjuk az Uniti Atom Headphone Edition-t!
2021. 04. 21. A Naim Mu-so Wood Edition megérkezett!
2021. 03. 05. Covid-19 tájékoztatás! Bemutatótermünkben maximum 20 fő tartózkodhat!
2021. 01. 25. A Denon prémium Soundbar-ral és 3D hangzással egészíti ki a Denon Home Hi-Res multiroom hangszóró-ökoszisztémát
2020. 09. 10. A zene szeretetéért – Az ikonikus Bowers & Wilkins 600-as sorozat 25 évnyi sikerének csúcspontja az új Anniversary Edition széria.
2020. 09. 02. A zenéje mindig jobban szól egy Marantz-on!
2020. 08. 24. A Marantz bemutatja új belépő szintű integrált erősítőjét és CDlejátszóját
2020. 08. 07. A Marantz bemutatja a 12 Special Edition széria modelljeit a tökéletes audio minőség elérése érdekében
2020. 06. 06. A Denon bemutatja első 8K-Ready AV-Receivereit
2020. 03. 21. Dune HD SmartBox 4K és egyéb új modellek
2020. 02. 19. Világraszóló fejhallgató. Most valósággá vált.
2020. 01. 26. Denon Home: Prémium vezeték nélküli hangszórók a 110 éves hifi örökség alapján
2020. 01. 19. A Focal teljessé teszi az új Chora szériát!
2019. 11. 24. A Marantz bemutatja az új, nagy teljesítményű, integrált PM7000N erősítőt zenei streaming képességekkel
2019. 10. 16. Új Bose Portable Home Speakers horozható otthoni hangsugárzó
2019. 09. 26. A Focal bemutatja a Chora szériát, mely új szabványt testesít meg a megfizethető hangsugárzó dizájnban és minőségben!
2019. 09. 22. A legtisztább hangzás - több mint 50 évnyi tapasztalattal alkotva
2019. 08. 23. A PMA-600NE és DCD-600NE nagy pontosságú digitális és analóg zenehallgatást kínál azon rajongók számára, akik el szeretnének merülni a HiFi világában.
2019. 08. 01. A Marantz bemutatja az NR1200 Slim Line sztereó hálózati receivert hifi minőséggel, fejlett HDMI csatlakozással és zene streaming-gel
2019. 06. 23. A DRA-800H ötvözi a Denon HiFi örökségét egy fejlett HDMI video szekcióval, vezeték nélküli zenei streaminggel és a hagyományos audio képességekkel