Bowers & Wilkins 800 Series Diamond. Excellence. Evolved.

A világ legjobb hangsugárzó családja teljesen új ipari formatervezéssel és egy sor áttörést jelentő technológiával jelentkezik, hogy még magasabb mércét állítson fel a hangminőség terén.

 

Hogyan lehet továbbfejleszteni a világ legsikeresebb és legikonikusabb high-end hangsugárzó termékcsaládját? Ez a kihívás az elmúlt hat évben a világhírű Bowers & Wilkins mérnöki csapatának otthonában, az SRE legjobb elméi számára jelentett kihívást. Megoldásuk az, hogy minden egyes tervezés minden egyes komponensének folyamatos fejlesztését olyan innovatív és szabadalmaztatott technológiával kombinálják, amely újraértelmezi a hagyományos hangszóró meghajtóegység alapvető alapjait: ez az új, egyedülálló és forradalmi Biomimetic Felfüggesztés.

Az új 800-as Diamond széria továbbra is hét modellt tartalmaz, kezdve a kétutas állványra szerelhető 805 D4 hangsugárzóval. Ehhez csatlakozik egy sor háromutas álló modell, köztük a 804 D4, 803 D4 és 802 D4. A termékcsalád zászlóshajó modelljeként a Bowers & Wilkins örömmel mutat be újra egy ikonikus nevet a portfóliójába a 801 D4 bevezetésével, amely a meglévő 800 D3 helyébe lép. A házimozi használatra a HTM81 D4 és a HTM82 D4 magas minőségű center hangsugárzókkal egészíti ki a választékot.

A termékcsalád minden új modellje több száz részletjavítást és számos teljesen új technológiát ötvöz, hogy a Bowers & Wilkins eddigi legrészletesebb és legtermészetesebb hangzású hangfal szériáját hozza létre.

A termékcsalád minden új modellje több száz részletjavítást és számos teljesen új technológiát ötvöz, hogy a Bowers & Wilkins eddigi legrészletesebb és legtermészetesebb hangzású hangfal szériáját hozza létre.

Kifinomult tervezés

A kifinomult, elegáns hangfaldoboz arányok és a fényűző, prémium részletek együttesen teszik ezt a 800- as Diamond szériát a márka eddigi legprémiumabb termékcsaládjává.

Az első és legnyilvánvalóbb változás, hogy a színskála kiegészül egy negyedik színnel. Az új termékcsaládban mostantól egy szatén diófa kivitel is szerepel, amely a már bevált magasfényű fekete, fehér és szatén rózsafa választék kiegészítéseként lesz elérhető. A termékcsalád minden sztereó modellje jelentősen továbbfejlesztett doboz kialakítást is élvez, amely a korábbi fából készült változatot felváltva egy teljesen új, merev, öntött alumíniumból készült felső résszel rendelkezik, amely még nagyobb merevséget biztosít, és ezáltal tovább javítja a hangfaldoboz csendességét. Az új alumínium felső rész profilja luxus "Leather by Connolly" kivitelben készül - sötét dobozok esetében fekete színben (Black, Satin Rosenut), világosabb kivitelek esetében pedig világosszürke színben (White, Satin Walnut).

A termékcsalád minden modellje az ikonikus Solid Body felső magassugárzó ház átdolgozott változatát alkalmazza, új, hosszúkás csőrendszerrel, amely még nyíltabb hangzást eredményez a magas frekvenciák esetében. Ez a rendkívül merev ház ügyesen ellenáll a nemkívánt rezonanciának, és kivételes akusztikai formát alkot - különösen akkor, ha egy új, kétpontos tehermentesítési rendszerrel kombinálják, amely elszigeteli a hangszóró többi részétől, hatékonyabban, mint valaha.

Mint korábban is, a Solid Body Tweeter egyetlen tömör alumínium tömbből van kimarva, és most eloxált felületet kapott, amely a ház színétől függően sötét vagy világos, hogy ezt a tényt megfelelően kiemelje.

 

Végül a termékcsalád három teljesen új doboz formát mutat be. A 805 D4 és a 804 D4 sztereó modelleknél is a széria nagyobb hangfalainál először 2015-ben bevezetett, fordított borítású házkialakítást alkalmazzák. Ez az új forma csökkenti az egyes dobozok elülső hangfal profilját, miközben drámaian növeli a teljes rendszer általános merevségét. Ez azt is lehetővé teszi, hogy a keresztváltókat mostantól minden egyes hangfal hátulján külön erre a célra kialakított helyekre szereljék fel, a merev alumínium gerincek mögött elhelyezve.

A 804 D4 az új konfigurációban rejlő lehetőségeket egy lefelé nyíló, integrált alumínium talapzattal ellátott nyílással egészíti ki - a sorozat nagyobb álló hangszóróinak formájához hasonlóan. A 805 D4 és a 804 D4 mellett a teljesen új HTM82 D4 centersugárzó is a testvéreinek fordított borítású házformáját alkalmazza a kiváló akusztikai és mechanikai teljesítmény érdekében.

Új technológiák

Continuum Cone™, FST™ & Biomimetikus Felfüggesztés

A nyolcéves kutatási program eredménye, a kompozit Continuum Cone - amelyet közép- és mélyközépalkalmazásokhoz egyaránt használnak - máris híres nyílt, transzparens és semleges előadásmódjáról. Amikor a Bowers & Wilkins állványos hangsugárzókban középsugárzó meghajtóegységként használják, mindig a Fixed Suspension Transducer (FSTTM) középsugárzó technológiával kombinálják, amely gondosan elkerüli a hagyományos hangszóróperemek által előidézett színeződést.

Most a Bowers & Wilkins a Continuum és az FST kettős előnyeit egy teljesen új fejlesztéssel kombinálta, amely átalakítja a meghajtóegység normál működésének másik kulcsfontosságú elemét: a szövetpókot. A hangsugárzók tervezésének szinte minden területét érintő évtizedes folyamatos fejlesztések során a szövetpók, amely minden hagyományos hangsugárzó meghajtóegység felfüggesztésének kulcsfontosságú eleme, nagyrészt változatlan maradt - egészen mostanáig.

A teljesen új kompozit Biomimetikus Felfüggesztés a hagyományos szövetpókot egy minimalista kompozit felfüggesztési rendszerrel helyettesíti, amely forradalmasítja a közép kónusz teljesítményét azáltal, hogy jelentősen csökkenti a nem kívánt légnyomást - azaz a hangot -, amelyet a hagyományos szövetpók generálhat, és megszünteti annak kiszámíthatatlan, nem lineáris hatásait. Az eredmény egy példátlan középtartománybeli transzparencia és realizmus.

 

Elcsatolt középtartomány & Turbine Head

A Bowers & Wilkins a Continuum kónuszú, az FST középtartomány technológia és a Biomimetic Felfüggesztés összes teljesítménynövelő előnyét egyesíti a teljes középtartomány egységnek a környező hangfaldoboz többi részétől való gondos elszigetelésével. Minden háromutas modellben a középsugárzó meghajtóegységek egy rendkívül merev alumínium váz, amely a rezonanciák csillapítása érdekében hangolt tömeg-csillapítókkal (TMD) van ellátva. Ezek a teljes meghajtóegységek és motorrendszerek ezután rugós teherelosztó tartókon vannak elszigetelve, amelyek tovább korlátozzák a rezgések áramlását a szerelvénybe.
Végül a 803 D4, 802 D4 és 801 D4 középsugárzók a masszívan merev, teljesen alumíniumból készült Turbine Head házzal rendelkeznek, amely nemcsak kiváló akusztikai formát, hanem még jobb szigetelést is biztosít - mivel a fejegység maga még jobban el van választva az alatta lévő mélysugárzótól.

A HTM81 D4 és a HTM82 D4 egy új és hasonló koncepciót vezet be, de a házuk belsejében minden centersugárzó modell belső alumíniumházzal rendelkezik, amely merev, jól szigetelt burkolatot biztosít a középsugárzó meghajtóegységnek és az ahhoz tartozó tehermentesítő mechanizmusának.

 

Tömör-házú magassugárzó

A rezonancia nem kívánt átvitelének minimalizálása érdekében az egyes modellek Diamond Dome magassugárzóinál rendkívül merev házra van szükség. Az új 800-as sorozatú Diamond az ikonikus Solid Body Tweeter házának átdolgozott változatát mutatja be; ez továbbra is tömör alumíniumból van megmunkálva, de most már hosszúkásabb formájú (majdnem 30 cm/12 hüvelyk hosszú), hosszabb belső cső rendszerrel.
Az új Solid Body Tweeter egység mostantól nem egy, hanem két helyen van leválasztva a hangszórótestről vagy a Turbine Head-ről (modelltől függően): ez jelentősen javítja a tágasságot és a nyitottságot. Ugyanakkor a magassugárzó motoregységét úgy alakították át, hogy a meghajtóegység hatékonyabban "lélegezzen", teljesítménycsökkenés nélkül. Az eredmény a magassugárzó dóm mögötti rezonanciafrekvencia jelentős csökkenése.

Fordított borítású ház kialakítás & Matrix™

A Matrix már több mint 30 éve a Bowers & Wilkins alapvető technológiája, és ez idő alatt folyamatosan fejlesztették is. Az egymásba illeszkedő panelekből álló belső szerkezet, amely a hangszórót minden irányban belsőleg merevíti, a Matrix segít abban, hogy a hangszóróházak merevek, inertek és csendesek legyenek.
A 805 D4 és a 804 D4 mostantól a fordított borítású hangsugárzó házzal rendelkezik, amelyet korábban a nagyobb, álló 800-as Diamond sorozatú Diamond modelleknek tartottak fenn. Mindegyik modell belső felületén egy merev alumíniumlemez található, amely a hangfal rezonancia ellen merevíti a hangfalat. Belül mindkét modell a friss Matrix merevítésekkel is rendelkezik, a korábbi MDF helyett tömör rétegelt lemezből készült vastagabb panelekkel, amelyeket alumínium merevítő szelvények erősítenek meg.

A termékcsalád minden sztereó modellje rendelkezik a korábbi fa kialakítás helyett új az öntött alumínium tetővel, amely jelentősen megnöveli a hangsugárzó ház merevségét. A meghajtóegységek a korábbiakhoz hasonlóan a hangszóró terelőlemezére szerelt merev alumínium tokokban kaptak helyet, míg a keresztváltóegységek a ház hátulján végigfutó, ugyancsak merev alumínium gerincekre vannak szerelve. Végül a 801D4 egy acéllemezt vezet be az alaprészben a reflex-nyílás körül - ismét mindez a ház merevségének növelése és a működés további csendesítése érdekében.

 

Alumínium Talapzat

A 804 D4 most csatlakozik a 800-as Diamond széria többi álló modelljéhez, és egy lefelé irányuló FlowportTM basszus-nyílással rendelkezik, amely egy új, merevebb, tömör alumínium talapzatra jut ki, kiegészítve egy olyan acél csillapítólemezzel, amelyet úgy terveztek, hogy sziklaszilárd alapot biztosítson és kontrollálja a nemkívánatos rezonanciát. A 804 D4 nagymértékben továbbfejlesztett tüskékkel és lábakkal is rendelkezik, hatalmas M12-es tüskékkel, amelyek stabilabbak és merevebbek, mint a korábbi M6-os konstrukciók.
A 803 D4, 802 D4 és 801 D4 ugyanazzal a lefelé irányuló Flowport elrendezéssel, tömör alumínium talapzattal és többrétegű acél csillapítással rendelkezik, de megtartja a 2015-ben bevezetett kerék plusz tüske konfigurációt, így mindegyik modell sokkal könnyebben manőverezhető a tökéletes hallgatási pozícióba, mint bármely rivális konstrukció.

Aerofoil Cone™

A fejlett számítógépes modellezés eredménye, az Aerofoil ConeTM egy változó vastagságú kompozit basszus kónusz, amelyet úgy terveztek, hogy maximális merevséget nyújtson ott, ahol arra a legnagyobb szükség van, miközben megőrizze alacsony tömegét - a szénszálas héjnak és a könnyű szintetikus habmagnak köszönhetően.

Az átdolgozott és optimalizált motorrendszerek mellett a 800-as Diamond széria minden egyes álló hangsugárzója mostantól az Aerofoil kónuszt egy új, habszivacs Anti-Resonance PlugTM-el kombinálja, amely finoman merevíti a hangtekercset és csökkenti a torzítást, ahogy a kónusz áthalad a működési tartományon, még tisztább basszust biztosítva.

Mindezek a fejlesztések együttesen példátlan teljesítményt nyújtanak. A szeptember 1-jétől világszerte elérhető új 800-as Diamond sorozat a Bowers & Wilkins eddigi legkiválóbb hangsugárzó szériája.

 

801 D4 A zászlóshajó: egy olyan hangsugárzó, amely évekig meghatározza a többi csúcskategóriás hangsugárzó mércéjét.

 

 

802 D4 A zászlóshajó modellel megegyező arányokat és ugyanazt a 6 hüvelykes FST középmembrán kónuszt használva a 802 D4 nagyszerű teljesítményt nyújt.

 

 

803 D4 A 803 D4 egy elegáns arányú hangsugárzó, amely szélesebb körben elérhetővé teszi a Turbine Head hangsugárzók előnyeit.

 

 

804 D4 A Turbine Head testvéreinél hagyományosabb esztétikával rendelkező, álló 804 D4 a merev, ívelt hangfal dobozának köszönhetően kiemelkedik.

 

 

805 D4 A 805 D4 tökéletes választás azon audiofilek számára, akik egy kisebb, állványra szerelhető hangsugárzót részesítenek előnyben. Tökéletesen csiszolt és pontos előadásmód. 

2021. 08. 27.

Hír archívum

2023. 05. 26. A Naim Audio bemutatja a New Classic termékcsalád legújabb termékeit: a 300-as szériát
2023. 05. 02. Marantz és Denon készülékek új, alacsonyabb áron!
2023. 05. 02. A Denon bemutatja a DNP-2000NE hálózati audio lejátszót
2023. 04. 12. Theva: a Focal új hangszórócsaládja, amelyet a tiszta High-Fidelity hangzás első megismerésére terveztek
2023. 03. 28. Webáruházunk a Megbízható Bolt minősítést nyerte el!
2023. 02. 27. 50 éves a QED!
2023. 02. 11. A 15 csatornás erősítéssel az AVC-A1H akár 9.4.6 konfigurációt is támogat
2023. 02. 01. Egy évszázadnyi találékonyság és luxus fogyasztói elektronikai termékek. A Loewe 100 éves fennállását ünnepli
2023. 01. 26. Bemutatkoznak az új Bowers & Wilkins Pi7 S2 & Pi5 S2 True Wireless fülhallgatók
2023. 01. 24. A Focal bemutatja a Vestia-t az új, high-fidelity hangsugárzó termékcsaládot
2023. 01. 04. Naim új 200-as sorozat: Üdvözöljük a hangzás új korszakában
2023. 01. 03. 2022 Az év StereoNET terméke: Bowers & Wilkins 802 D4. Raktáron!
2022. 12. 16. A Focalt kitüntette az építészeti és belsőépítészeti szaksajtó
2022. 12. 04. A Rotel bemutatja az S14 modellszámra hallgató Integrált Hálózati Streamerét
2022. 11. 22. A design TV-k neves német márkájának új OLED TV-je, a Loewe iconic a világon elsőként a „Syno-Stone” elnevezésű betonszerű műkőből készül.
2022. 11. 16. Egy kivételes rendszer
2022. 11. 04. LOEWE. Prémium kép és hang az igazi fanatikusoknak!
2022. 10. 26. A Bowers & Wilkins Px8 újradefiniálja a hangminőséget és a prémium designt az aktív zajszűrős vezeték nélküli fejhallgatókban
2022. 09. 27. A Marantz bemutatja a CINEMA széria új AV-komponenseit
2022. 09. 22. A Denon új 8K Receiver családja új lehetőségeket kínál a rajongóknak és a telepítőknek a magával ragadó hangzás eléréséhez
2022. 09. 21. Bemutatkozik az új Bowers & Wilkins 700 S3 sorozat!
2022. 09. 16. Focal Utopia New High-End fejhallgató
2022. 06. 30. A Bowers & Wilkins bemutatja a vadonatúj Px7 S2-t, a legjobb aktív zajszűrős vezeték nélküli fejhallgatóját
2022. 06. 22. A ROTEL a 60. évfordulót ünnepli az új DIAMOND SERIES modellek bevezetésével
2022. 05. 23. A Marantz a CD60 lejátszó bemutatásával megteremti a CD-formátum jövőjét
2022. 05. 19. A legújabb Denon komponensek premierje a 2022-es müncheni HIGH END kiállításon
2022. 03. 24. Együtt ünnepel a FOCAL és a Naim
2022. 03. 04. A Bowers & Wilkins az új Panorama 3-mal biztosítja a tökéletes, egydobozos, magával ragadó hangélményt.
2022. 02. 24. A Rotel bemutatja az A12, CD14 és RCD-1572 MKII modellválozatait
2022. 02. 15. A Marantz újragondolja a klasszikus integrált erősítőt
2022. 02. 04. A Bose bemutatja a SoundLink FLEX-et
2022. 02. 01. A Denon bemutatja új Dolby Atmos minősítésű 3.1.2 soundbar és subwoofer kombóját
2022. 01. 15. A Polk Audio bemutatja a Monitor XT hangfal családot
2021. 12. 04. Loewe Bild i.55 dr+ – Felsőbb osztályba lépett - Teszt
2021. 10. 22. A Denon bemutatja az új AVR-X1700H 8k AV-Receivert
2021. 10. 17. Denon PMA-600NE sztereó erősítő bluetooth-al és phono bemenettel
2021. 10. 13. Az új Bowers & Wilkins Zeppelin megérkezett!
2021. 09. 23. A NAIM bemutatja az új music-streaming opciót, a TIDAL Connect-et!
2021. 09. 04. A Loewe tovább növekszik és terjeszkedik
2021. 08. 27. Bowers & Wilkins 800 Series Diamond. Excellence. Evolved.
2021. 06. 09. A Denon bemutatja új zászlóshajóját, az AVC-X8500HA 8K 13ch AV erősítőt a tökéletes otthoni moziélményért
2021. 05. 11. Bemutatjuk az Uniti Atom Headphone Edition-t!
2021. 04. 21. A Naim Mu-so Wood Edition megérkezett!
2021. 03. 05. Covid-19 tájékoztatás! Bemutatótermünkben maximum 20 fő tartózkodhat!
2021. 01. 25. A Denon prémium Soundbar-ral és 3D hangzással egészíti ki a Denon Home Hi-Res multiroom hangszóró-ökoszisztémát
2020. 09. 10. A zene szeretetéért – Az ikonikus Bowers & Wilkins 600-as sorozat 25 évnyi sikerének csúcspontja az új Anniversary Edition széria.
2020. 09. 02. A zenéje mindig jobban szól egy Marantz-on!
2020. 08. 24. A Marantz bemutatja új belépő szintű integrált erősítőjét és CDlejátszóját
2020. 08. 07. A Marantz bemutatja a 12 Special Edition széria modelljeit a tökéletes audio minőség elérése érdekében
2020. 06. 06. A Denon bemutatja első 8K-Ready AV-Receivereit
2020. 03. 21. Dune HD SmartBox 4K és egyéb új modellek
2020. 02. 19. Világraszóló fejhallgató. Most valósággá vált.
2020. 01. 26. Denon Home: Prémium vezeték nélküli hangszórók a 110 éves hifi örökség alapján
2020. 01. 19. A Focal teljessé teszi az új Chora szériát!
2019. 11. 24. A Marantz bemutatja az új, nagy teljesítményű, integrált PM7000N erősítőt zenei streaming képességekkel
2019. 10. 16. Új Bose Portable Home Speakers horozható otthoni hangsugárzó
2019. 09. 26. A Focal bemutatja a Chora szériát, mely új szabványt testesít meg a megfizethető hangsugárzó dizájnban és minőségben!
2019. 09. 22. A legtisztább hangzás - több mint 50 évnyi tapasztalattal alkotva
2019. 08. 23. A PMA-600NE és DCD-600NE nagy pontosságú digitális és analóg zenehallgatást kínál azon rajongók számára, akik el szeretnének merülni a HiFi világában.
2019. 08. 01. A Marantz bemutatja az NR1200 Slim Line sztereó hálózati receivert hifi minőséggel, fejlett HDMI csatlakozással és zene streaming-gel
2019. 06. 23. A DRA-800H ötvözi a Denon HiFi örökségét egy fejlett HDMI video szekcióval, vezeték nélküli zenei streaminggel és a hagyományos audio képességekkel