Bowers & Wilkins 800 Series Diamond. Excellence. Evolved.

A világ legjobb hangsugárzó családja teljesen új ipari formatervezéssel és egy sor áttörést jelentő technológiával jelentkezik, hogy még magasabb mércét állítson fel a hangminőség terén.

 

Hogyan lehet továbbfejleszteni a világ legsikeresebb és legikonikusabb high-end hangsugárzó termékcsaládját? Ez a kihívás az elmúlt hat évben a világhírű Bowers & Wilkins mérnöki csapatának otthonában, az SRE legjobb elméi számára jelentett kihívást. Megoldásuk az, hogy minden egyes tervezés minden egyes komponensének folyamatos fejlesztését olyan innovatív és szabadalmaztatott technológiával kombinálják, amely újraértelmezi a hagyományos hangszóró meghajtóegység alapvető alapjait: ez az új, egyedülálló és forradalmi Biomimetic Felfüggesztés.

Az új 800-as Diamond széria továbbra is hét modellt tartalmaz, kezdve a kétutas állványra szerelhető 805 D4 hangsugárzóval. Ehhez csatlakozik egy sor háromutas álló modell, köztük a 804 D4, 803 D4 és 802 D4. A termékcsalád zászlóshajó modelljeként a Bowers & Wilkins örömmel mutat be újra egy ikonikus nevet a portfóliójába a 801 D4 bevezetésével, amely a meglévő 800 D3 helyébe lép. A házimozi használatra a HTM81 D4 és a HTM82 D4 magas minőségű center hangsugárzókkal egészíti ki a választékot.

A termékcsalád minden új modellje több száz részletjavítást és számos teljesen új technológiát ötvöz, hogy a Bowers & Wilkins eddigi legrészletesebb és legtermészetesebb hangzású hangfal szériáját hozza létre.

A termékcsalád minden új modellje több száz részletjavítást és számos teljesen új technológiát ötvöz, hogy a Bowers & Wilkins eddigi legrészletesebb és legtermészetesebb hangzású hangfal szériáját hozza létre.

Kifinomult tervezés

A kifinomult, elegáns hangfaldoboz arányok és a fényűző, prémium részletek együttesen teszik ezt a 800- as Diamond szériát a márka eddigi legprémiumabb termékcsaládjává.

Az első és legnyilvánvalóbb változás, hogy a színskála kiegészül egy negyedik színnel. Az új termékcsaládban mostantól egy szatén diófa kivitel is szerepel, amely a már bevált magasfényű fekete, fehér és szatén rózsafa választék kiegészítéseként lesz elérhető. A termékcsalád minden sztereó modellje jelentősen továbbfejlesztett doboz kialakítást is élvez, amely a korábbi fából készült változatot felváltva egy teljesen új, merev, öntött alumíniumból készült felső résszel rendelkezik, amely még nagyobb merevséget biztosít, és ezáltal tovább javítja a hangfaldoboz csendességét. Az új alumínium felső rész profilja luxus "Leather by Connolly" kivitelben készül - sötét dobozok esetében fekete színben (Black, Satin Rosenut), világosabb kivitelek esetében pedig világosszürke színben (White, Satin Walnut).

A termékcsalád minden modellje az ikonikus Solid Body felső magassugárzó ház átdolgozott változatát alkalmazza, új, hosszúkás csőrendszerrel, amely még nyíltabb hangzást eredményez a magas frekvenciák esetében. Ez a rendkívül merev ház ügyesen ellenáll a nemkívánt rezonanciának, és kivételes akusztikai formát alkot - különösen akkor, ha egy új, kétpontos tehermentesítési rendszerrel kombinálják, amely elszigeteli a hangszóró többi részétől, hatékonyabban, mint valaha.

Mint korábban is, a Solid Body Tweeter egyetlen tömör alumínium tömbből van kimarva, és most eloxált felületet kapott, amely a ház színétől függően sötét vagy világos, hogy ezt a tényt megfelelően kiemelje.

 

Végül a termékcsalád három teljesen új doboz formát mutat be. A 805 D4 és a 804 D4 sztereó modelleknél is a széria nagyobb hangfalainál először 2015-ben bevezetett, fordított borítású házkialakítást alkalmazzák. Ez az új forma csökkenti az egyes dobozok elülső hangfal profilját, miközben drámaian növeli a teljes rendszer általános merevségét. Ez azt is lehetővé teszi, hogy a keresztváltókat mostantól minden egyes hangfal hátulján külön erre a célra kialakított helyekre szereljék fel, a merev alumínium gerincek mögött elhelyezve.

A 804 D4 az új konfigurációban rejlő lehetőségeket egy lefelé nyíló, integrált alumínium talapzattal ellátott nyílással egészíti ki - a sorozat nagyobb álló hangszóróinak formájához hasonlóan. A 805 D4 és a 804 D4 mellett a teljesen új HTM82 D4 centersugárzó is a testvéreinek fordított borítású házformáját alkalmazza a kiváló akusztikai és mechanikai teljesítmény érdekében.

Új technológiák

Continuum Cone™, FST™ & Biomimetikus Felfüggesztés

A nyolcéves kutatási program eredménye, a kompozit Continuum Cone - amelyet közép- és mélyközépalkalmazásokhoz egyaránt használnak - máris híres nyílt, transzparens és semleges előadásmódjáról. Amikor a Bowers & Wilkins állványos hangsugárzókban középsugárzó meghajtóegységként használják, mindig a Fixed Suspension Transducer (FSTTM) középsugárzó technológiával kombinálják, amely gondosan elkerüli a hagyományos hangszóróperemek által előidézett színeződést.

Most a Bowers & Wilkins a Continuum és az FST kettős előnyeit egy teljesen új fejlesztéssel kombinálta, amely átalakítja a meghajtóegység normál működésének másik kulcsfontosságú elemét: a szövetpókot. A hangsugárzók tervezésének szinte minden területét érintő évtizedes folyamatos fejlesztések során a szövetpók, amely minden hagyományos hangsugárzó meghajtóegység felfüggesztésének kulcsfontosságú eleme, nagyrészt változatlan maradt - egészen mostanáig.

A teljesen új kompozit Biomimetikus Felfüggesztés a hagyományos szövetpókot egy minimalista kompozit felfüggesztési rendszerrel helyettesíti, amely forradalmasítja a közép kónusz teljesítményét azáltal, hogy jelentősen csökkenti a nem kívánt légnyomást - azaz a hangot -, amelyet a hagyományos szövetpók generálhat, és megszünteti annak kiszámíthatatlan, nem lineáris hatásait. Az eredmény egy példátlan középtartománybeli transzparencia és realizmus.

 

Elcsatolt középtartomány & Turbine Head

A Bowers & Wilkins a Continuum kónuszú, az FST középtartomány technológia és a Biomimetic Felfüggesztés összes teljesítménynövelő előnyét egyesíti a teljes középtartomány egységnek a környező hangfaldoboz többi részétől való gondos elszigetelésével. Minden háromutas modellben a középsugárzó meghajtóegységek egy rendkívül merev alumínium váz, amely a rezonanciák csillapítása érdekében hangolt tömeg-csillapítókkal (TMD) van ellátva. Ezek a teljes meghajtóegységek és motorrendszerek ezután rugós teherelosztó tartókon vannak elszigetelve, amelyek tovább korlátozzák a rezgések áramlását a szerelvénybe.
Végül a 803 D4, 802 D4 és 801 D4 középsugárzók a masszívan merev, teljesen alumíniumból készült Turbine Head házzal rendelkeznek, amely nemcsak kiváló akusztikai formát, hanem még jobb szigetelést is biztosít - mivel a fejegység maga még jobban el van választva az alatta lévő mélysugárzótól.

A HTM81 D4 és a HTM82 D4 egy új és hasonló koncepciót vezet be, de a házuk belsejében minden centersugárzó modell belső alumíniumházzal rendelkezik, amely merev, jól szigetelt burkolatot biztosít a középsugárzó meghajtóegységnek és az ahhoz tartozó tehermentesítő mechanizmusának.

 

Tömör-házú magassugárzó

A rezonancia nem kívánt átvitelének minimalizálása érdekében az egyes modellek Diamond Dome magassugárzóinál rendkívül merev házra van szükség. Az új 800-as sorozatú Diamond az ikonikus Solid Body Tweeter házának átdolgozott változatát mutatja be; ez továbbra is tömör alumíniumból van megmunkálva, de most már hosszúkásabb formájú (majdnem 30 cm/12 hüvelyk hosszú), hosszabb belső cső rendszerrel.
Az új Solid Body Tweeter egység mostantól nem egy, hanem két helyen van leválasztva a hangszórótestről vagy a Turbine Head-ről (modelltől függően): ez jelentősen javítja a tágasságot és a nyitottságot. Ugyanakkor a magassugárzó motoregységét úgy alakították át, hogy a meghajtóegység hatékonyabban "lélegezzen", teljesítménycsökkenés nélkül. Az eredmény a magassugárzó dóm mögötti rezonanciafrekvencia jelentős csökkenése.

Fordított borítású ház kialakítás & Matrix™

A Matrix már több mint 30 éve a Bowers & Wilkins alapvető technológiája, és ez idő alatt folyamatosan fejlesztették is. Az egymásba illeszkedő panelekből álló belső szerkezet, amely a hangszórót minden irányban belsőleg merevíti, a Matrix segít abban, hogy a hangszóróházak merevek, inertek és csendesek legyenek.
A 805 D4 és a 804 D4 mostantól a fordított borítású hangsugárzó házzal rendelkezik, amelyet korábban a nagyobb, álló 800-as Diamond sorozatú Diamond modelleknek tartottak fenn. Mindegyik modell belső felületén egy merev alumíniumlemez található, amely a hangfal rezonancia ellen merevíti a hangfalat. Belül mindkét modell a friss Matrix merevítésekkel is rendelkezik, a korábbi MDF helyett tömör rétegelt lemezből készült vastagabb panelekkel, amelyeket alumínium merevítő szelvények erősítenek meg.

A termékcsalád minden sztereó modellje rendelkezik a korábbi fa kialakítás helyett új az öntött alumínium tetővel, amely jelentősen megnöveli a hangsugárzó ház merevségét. A meghajtóegységek a korábbiakhoz hasonlóan a hangszóró terelőlemezére szerelt merev alumínium tokokban kaptak helyet, míg a keresztváltóegységek a ház hátulján végigfutó, ugyancsak merev alumínium gerincekre vannak szerelve. Végül a 801D4 egy acéllemezt vezet be az alaprészben a reflex-nyílás körül - ismét mindez a ház merevségének növelése és a működés további csendesítése érdekében.

 

Alumínium Talapzat

A 804 D4 most csatlakozik a 800-as Diamond széria többi álló modelljéhez, és egy lefelé irányuló FlowportTM basszus-nyílással rendelkezik, amely egy új, merevebb, tömör alumínium talapzatra jut ki, kiegészítve egy olyan acél csillapítólemezzel, amelyet úgy terveztek, hogy sziklaszilárd alapot biztosítson és kontrollálja a nemkívánatos rezonanciát. A 804 D4 nagymértékben továbbfejlesztett tüskékkel és lábakkal is rendelkezik, hatalmas M12-es tüskékkel, amelyek stabilabbak és merevebbek, mint a korábbi M6-os konstrukciók.
A 803 D4, 802 D4 és 801 D4 ugyanazzal a lefelé irányuló Flowport elrendezéssel, tömör alumínium talapzattal és többrétegű acél csillapítással rendelkezik, de megtartja a 2015-ben bevezetett kerék plusz tüske konfigurációt, így mindegyik modell sokkal könnyebben manőverezhető a tökéletes hallgatási pozícióba, mint bármely rivális konstrukció.

Aerofoil Cone™

A fejlett számítógépes modellezés eredménye, az Aerofoil ConeTM egy változó vastagságú kompozit basszus kónusz, amelyet úgy terveztek, hogy maximális merevséget nyújtson ott, ahol arra a legnagyobb szükség van, miközben megőrizze alacsony tömegét - a szénszálas héjnak és a könnyű szintetikus habmagnak köszönhetően.

Az átdolgozott és optimalizált motorrendszerek mellett a 800-as Diamond széria minden egyes álló hangsugárzója mostantól az Aerofoil kónuszt egy új, habszivacs Anti-Resonance PlugTM-el kombinálja, amely finoman merevíti a hangtekercset és csökkenti a torzítást, ahogy a kónusz áthalad a működési tartományon, még tisztább basszust biztosítva.

Mindezek a fejlesztések együttesen példátlan teljesítményt nyújtanak. A szeptember 1-jétől világszerte elérhető új 800-as Diamond sorozat a Bowers & Wilkins eddigi legkiválóbb hangsugárzó szériája.

 

801 D4 A zászlóshajó: egy olyan hangsugárzó, amely évekig meghatározza a többi csúcskategóriás hangsugárzó mércéjét.

 

 

802 D4 A zászlóshajó modellel megegyező arányokat és ugyanazt a 6 hüvelykes FST középmembrán kónuszt használva a 802 D4 nagyszerű teljesítményt nyújt.

 

 

803 D4 A 803 D4 egy elegáns arányú hangsugárzó, amely szélesebb körben elérhetővé teszi a Turbine Head hangsugárzók előnyeit.

 

 

804 D4 A Turbine Head testvéreinél hagyományosabb esztétikával rendelkező, álló 804 D4 a merev, ívelt hangfal dobozának köszönhetően kiemelkedik.

 

 

805 D4 A 805 D4 tökéletes választás azon audiofilek számára, akik egy kisebb, állványra szerelhető hangsugárzót részesítenek előnyben. Tökéletesen csiszolt és pontos előadásmód. 

2021. 08. 27.

Hír archívum

2022. 06. 30. A Bowers & Wilkins bemutatja a vadonatúj Px7 S2-t, a legjobb aktív zajszűrős vezeték nélküli fejhallgatóját
2022. 06. 22. A ROTEL a 60. évfordulót ünnepli az új DIAMOND SERIES modellek bevezetésével
2022. 05. 23. A Marantz a CD60 lejátszó bemutatásával megteremti a CD-formátum jövőjét
2022. 05. 19. A legújabb Denon komponensek premierje a 2022-es müncheni HIGH END kiállításon
2022. 03. 24. Együtt ünnepel a FOCAL és a Naim
2022. 03. 04. A Bowers & Wilkins az új Panorama 3-mal biztosítja a tökéletes, egydobozos, magával ragadó hangélményt.
2022. 02. 24. A Rotel bemutatja az A12, CD14 és RCD-1572 MKII modellválozatait
2022. 02. 15. A Marantz újragondolja a klasszikus integrált erősítőt
2022. 02. 04. A Bose bemutatja a SoundLink FLEX-et
2022. 02. 01. A Denon bemutatja új Dolby Atmos minősítésű 3.1.2 soundbar és subwoofer kombóját
2022. 01. 15. A Polk Audio bemutatja a Monitor XT hangfal családot
2021. 12. 04. Loewe Bild i.55 dr+ – Felsőbb osztályba lépett - Teszt
2021. 11. 17. Bowers & Wilkins 705 és 702 Signature új, lenyűgöző Midnight Blue Metallic kivitelben
2021. 10. 22. A Denon bemutatja az új AVR-X1700H 8k AV-Receivert
2021. 10. 17. Denon PMA-600NE sztereó erősítő bluetooth-al és phono bemenettel
2021. 10. 13. Az új Bowers & Wilkins Zeppelin megérkezett!
2021. 10. 07. What Hi-Fi? Awards 2021!
2021. 09. 23. A NAIM bemutatja az új music-streaming opciót, a TIDAL Connect-et!
2021. 09. 04. A Loewe tovább növekszik és terjeszkedik
2021. 08. 27. Bowers & Wilkins 800 Series Diamond. Excellence. Evolved.
2021. 08. 15. EISA Awards 2021-2022
2021. 06. 09. A Denon bemutatja új zászlóshajóját, az AVC-X8500HA 8K 13ch AV erősítőt a tökéletes otthoni moziélményért
2021. 06. 07. CSERÉLJE ÚJRA A RÉGIT - MARANTZ MODEL 30 és SACD 30n promóció
2021. 05. 11. Bemutatjuk az Uniti Atom Headphone Edition-t!
2021. 04. 21. A Naim Mu-so Wood Edition megérkezett!
2021. 03. 05. Covid-19 tájékoztatás! Bemutatótermünkben maximum 20 fő tartózkodhat!
2021. 01. 25. A Denon prémium Soundbar-ral és 3D hangzással egészíti ki a Denon Home Hi-Res multiroom hangszóró-ökoszisztémát
2021. 01. 10. A mindennapokra tervezve – mindenki számára. Új Bose Smart Soundbar 300 intelligens hangprojektor
2020. 10. 11. A Marantz bemutatja az új 8K Ultra HD AV Surround előerősítőt
2020. 09. 10. A zene szeretetéért – Az ikonikus Bowers & Wilkins 600-as sorozat 25 évnyi sikerének csúcspontja az új Anniversary Edition széria.
2020. 09. 08. A Denon négy Special Edition termékkel ünnepli a 110 éves évfordulóját
2020. 09. 02. A zenéje mindig jobban szól egy Marantz-on!
2020. 08. 24. A Marantz bemutatja új belépő szintű integrált erősítőjét és CDlejátszóját
2020. 08. 21. EISA 2020-2021
2020. 08. 07. A Marantz bemutatja a 12 Special Edition széria modelljeit a tökéletes audio minőség elérése érdekében
2020. 07. 17. Rendelhetők az Dune HD lejátszók, raktáron napokon belül!
2020. 07. 12. A Marantz bemutatja új 8K-Ready AV-receiverét és AV-erősítőit
2020. 06. 24. Kidolgozott. Csiszolt. Tökéletesített. Az új Bowers & Wilkins 705 & 702 Signature modellek
2020. 06. 06. A Denon bemutatja első 8K-Ready AV-Receivereit
2020. 05. 29. Marantz - teszteld otthon 60 napig!
2020. 05. 21. Polk Audio Signa S3 soundbar, beépített Chromecast támogatással
2020. 03. 21. Dune HD SmartBox 4K és egyéb új modellek
2020. 02. 19. Világraszóló fejhallgató. Most valósággá vált.
2020. 01. 26. Denon Home: Prémium vezeték nélküli hangszórók a 110 éves hifi örökség alapján
2020. 01. 19. A Focal teljessé teszi az új Chora szériát!
2020. 01. 12. Az új Audio-Technica AT-LPW50PB!
2019. 12. 11. A Denon bemutatja új soundbar-ját virtuális 3D hanggal
2019. 12. 09. Remek hír a Hi-Fi Choice magazintól!
2019. 11. 24. A Marantz bemutatja az új, nagy teljesítményű, integrált PM7000N erősítőt zenei streaming képességekkel
2019. 10. 16. Új Bose Portable Home Speakers horozható otthoni hangsugárzó
2019. 10. 08. WHAT Hi-Fi? AWARDS 2019 !
2019. 09. 26. A Focal bemutatja a Chora szériát, mely új szabványt testesít meg a megfizethető hangsugárzó dizájnban és minőségben!
2019. 09. 22. A legtisztább hangzás - több mint 50 évnyi tapasztalattal alkotva
2019. 09. 10. A Definitive Technology bemutat egy rendkívül vékony, nagy teljesítményű Soundbar-t, Chromecast zene streaminggel
2019. 08. 27. A Denon két prémium Soundbar-t mutat be beépített HEOS-szal
2019. 08. 23. A PMA-600NE és DCD-600NE nagy pontosságú digitális és analóg zenehallgatást kínál azon rajongók számára, akik el szeretnének merülni a HiFi világában.
2019. 08. 06. Kiterjesztett valóság fejhallgató. Most valósággá vált.
2019. 08. 01. A Marantz bemutatja az NR1200 Slim Line sztereó hálózati receivert hifi minőséggel, fejlett HDMI csatlakozással és zene streaming-gel
2019. 07. 19. A DENON BEMUTATJA LEGÚJABB IMAX® ENHANCED 4K AV RECEIVER-ÉT
2019. 06. 28. Az AV-Online letesztelte a DENON AVR-X4500H felső-középkategóriás házimozi receivert.
2019. 06. 23. A DRA-800H ötvözi a Denon HiFi örökségét egy fejlett HDMI video szekcióval, vezeték nélküli zenei streaminggel és a hagyományos audio képességekkel
2019. 06. 04. Az új Marantz Melody M-CR412 Klasszikus hi-fi teljesítmény modern dizájnban
2019. 05. 24. A Marantz bemutatja két új Slim Design AV receiverét ikonikus zenei és dinamikus teljesítménnyel
2019. 05. 22. A Denon három új AV receiverrel bővíti az X-szériát
2019. 04. 30. A Denon bemutatja erőteljes, hang-vezérlésű S-szériás AV-receivereit
2019. 04. 12. Melody X - Az igazi HiFi minőség találkozása az elegáns kialakítással, és a zenei források korlátlan kiszolgálásával
2019. 04. 05. NAIM Uniti - a legjobb rendszerek még jobbak lettek
2019. 03. 07. Az új Denon GC fejhallgató-család ötvözi a fejlett audio tervezést, az aptX HD Bluetooth-ot és a három szintű aktív zajszűrő technológiát
2019. 02. 05. Új JVC natív 4k D-ILA projektorok, akár 8k megjelenítéssel!
2019. 01. 22. Max 4K - Új Dune HD lejátszók 2019-ben!
2018. 10. 01. Bose Smart Speakers intelligens hangsugárzók
2018. 09. 16. Az új erőgép, a 11.2 csatornás AV-receiver: kettős hangvezérléssel a Siri által az Apple AirPlay 2-n és az Amazon Alexa-val
2018. 09. 11. A Marantz, Ken Ishiwata - a márka nagykövetének - negyvenedik évfordulóját ünnepli a korlátozott kiadású KI-Ruby SACD/CD lejátszóval és erősítővel
2018. 09. 09. Az új Denon 800NE széria kiváló minőségű audio teljesítményt kínál megfizethető áron
2018. 09. 06. A Denon új lemezjátszója kiváló minőségű bakelit lemez lejátszást tesz lehetővé, és még a felvétel is egyszerű
2018. 09. 03. DALI OBERON – FEDEZZE FEL ÚJRA A ZENE VARÁZSÁT
2018. 08. 31. A Marantz bővíti díjnyertes 6000-es sorozatát a hi-res NA6006 streamer-rel
2018. 08. 20. Bowers & Wilkins, a legendás brit audiomárka bemutatja 600-as sorozatú hangszóróinak hatodik kiadását, amely élvonalbeli hangteljesítményt nyújt elérhető áron.
2018. 08. 06. A Marantz SR6013 és SR5013 készülékeivel erősíti az új AV Receiver szériáját: új funkciókat, kényelmet és fokozott hangzást biztosítanak
2018. 08. 02. A Denon bejelentette az új CEOL N10-et - a következő generációs hálózati zene rendszert
2018. 06. 22. A Marantz újradefiniálja slimline hálózati receivereit Alexa hangvezérléssel
2018. 06. 16. A legújabb Denon AV Receiverek Amazon Alexa hangvezérléssel
2018. 06. 09. Az új Denon fejhallgatók csodálatos hangzása segít a zenerajongóknak abban, hogy kellemesebbé tegyék az utazást, vagy az otthoni kikapcsolódást.
2018. 05. 23. A vezető AVR gyártó bemutatja az erőteljes hangú, sok funkcióval ellátott, belépő kategóriás AVR-X550BT / AVR-X250BT AV receiver modelleket.
2018. 05. 02. Az új Android alapú Dune HD Pro 4K lejátszó megérkezett!
2018. 04. 15. Viselje. Hallgassa. Élvezze. ÚJ BOSE SOUNDWEAR COMPANION HANGSUGÁRZÓ